Haikon kartanon maistuva brunssi


Haikon Kartano on klassisen tyylikäs ja viihtyisä paikka. Sunnuntaibrunssista jäi hyvä jälkimaku.


Vierailu Porvoon lähellä sijaitsevassa Haikon Kartanossa kesäisenä sunnuntaina 2019 oli mukava kokemus. Kaikki alkoi vaimon ehdotuksesta päivää aiemmin, että lähtisimme Haikkoon sunnuntaibrunssille, eräänlaiselle kesäretkelle.

Vaimo varasi pöydän, ja niinpä suuntasimme automme sunnuntaina 16. kesäkuuta 2019 aamupäivällä kohti Haikkoa. Aurinko paistoi ja kesä oli parhaimmillaan.

Haikkoa lähestyessämme huomasimme, että parkkipaikat olivat tienpientareita myöten täynnä. Kartanolla oli poikkeuksellinen väentungos, koska siellä oli Cadillac-omistajien kokoontuminen, joka keräsi runsaasti yleisöä paikalle.

Löysimme onnekkaasti autollemme kuitenkin paikan ja ilmoittauduimme kartanossa heti ensimmäisen brunssikattauksen alettua kello 12.30.

Nautimme ensin monipuolisen alkuruokapöydän antimista. Otimme vaimon kanssa ruokajuomaksi lasilliset tarjoilijan suosittelemaa miellyttävää mutta silti kohtuuhintaista punaviiniä. Perheen nuorimies otti pullollisen Sandels-olutta.

Alkuruoka tarjoiltiin noutopöydästä, mutta pääruoka tarjoiltiin pöytään. Pääruokavaihtoehtoina oli paistettu kuha korvasienikastikkeella, pitkään haudutettu naudan kuve porterkastikkeella ja paahdetut kukkakaalit ja pähkinä tuoretomaattikastikkeella. Päätimme kaikki kolme ottaa tällä kertaa nautaa.

Niin alkuruoat kuin pääruokakin olivat erittäin maukkaita. Jälkiruokapöydästä otimme vielä kakkua kahvin kera.

Brunssista jäi todella hyvä maku. Ruoka oli erittäin hyvää, miljöö valkoisilla liinoilla katettuine pöytineen ja kartanoympäristöineen oli klassisen tyylikäs ja tarjoilu oli ystävällistä ja luontevaa. Brunssi oli kaiken lisäksi mielestäni kohtuuhintainen (29 euroa per henkilö). Koko brunssi kolmelta hengeltä ruokajuomineen maksoi 107 euroa.

Ruokailun jälkeen kävelimme kartanon ympäristön kauniissa puutarhassa ja meren rannalla ja ihailimme kartanon ympäristössä näytteillä olleita Cadillaceja. Päivä oli kaikin puolin onnistunut.















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juhla Mokka luotetuin kahvimerkki 2023

Dubai tarjoaa makeaa ja suolaista

Fazer luotetuin makeismerkki 2023 -tutkimus