Pohjoismaiden tilausruokasuosikit -Foodora

Helsingissä listan kärkikolmikon muodostavat Fantasia-pizza, juustohampurilainen sekä meksikolaisherkut burrito sekä tacot.


 

Ruoan tilaus- ja toimituspalvelu Foodora listasi lounasajan ja illallisen tilatuimmat annokset Helsingissä vuonna 2020 ja vertasi näitä Tukholman ja Oslon suosituimpiin tilauksiin. Data paljasti, että Norjassa on valloillaan voileipäbuumi, suomalaiset puolestaan suosivat Väli- ja Pohjois-Amerikan herkkuja ja ruotsalaiset ovat hurahtaneet vegaanisiin kasvisbowleihin sekä ylellisiin hampurilaisiin.

Helsingissä listan kärkikolmikon muodostavat Fantasia-pizza, juustohampurilainen sekä meksikolaisherkut burrito sekä tacot. Tukholmassa ja Oslossa kärkeen mahtuu niin kasvisbowleja, voileipäannoksia kuin intialaistakin ruokaa. 

“Yksi mielenkiintoisimpia havaintoja oli se, että Pohjoismaiden pääkaupunkien asukkailla on melko yhtenevä illallismaku, mutta lounastilauksissa on hyvin suuria eroja ja niissä näkyvät voimakkaasti paikalliset trendit. Illallisella joka maassa 10 suosituimman annoksen joukossa on lukuisia pizzoja sekä Thaimaan matkoilta tutut paistetut nuudelit, mutta lounastilaukset näyttävät keskenään hyvin erilaisilta”, kertoo Foodoran viestintäpäällikkö Outi Sjöman

 

Tilatuimmat ruoat pääkaupunkikohtaisesti lounas- ja illallisaikoina:

Helsingin top 3 lounas: Fantasia-pizza, juustohampurilainen ja burrito

Helsingin top 3 illallinen: Fantasia-pizza, juustohampurilainen ja tacot

Tukholman top 3 lounas: Pad thai -nuudeliannos, kasvisbowl, kerroshampurilainen

Tukholman top 3 illallinen: Margarita-pizza, Pad thai -nuudeliannos ja Capricciosa-pizza

Oslon top 3 lounas: Club sandwich, pitakebab ja avokadoleipä 

Oslon top 3 illallinen: Butter Chicken, Tikka Masala kanalla ja pitakebab

 

Norjalaiset suosivat voileipiä ja terveyspirtelöä

Oslolaiset tilaajat himoitsevat voileipiä niin paljon, että jokainen lounasajan top 3 -annos on täytetty leipä. Suosituin tilaus on perinteinen kanaa ja pekonia yhdistävä Club Sandwich ja kolmanneksi suosituin lounasruoka on puolestaan trendikäs avokadoleipä. Kakkostilalle kiilasi tuhdimpi kebab-lihalla täytetty pitaleipä. 

Leipien lisäksi oslolaiset ravitsevat itseään juotavalla lounaalla: viidenneksi suosituin lounastilaus on ”power shake”, eli voimapirtelö.

Illallisella oslolaisillekin maistuu tuhdimpi ruoka. Kebabin ja pitsan lisäksi illallisella syödään erityisesti intialaista ruokaa. Suosituin annos on butter chicken eli voikana, kun taas toiseksi eniten tilataan kanaa Tikka masala -kastikkeessa.  Oslolaisista poiketen Helsingin asukkaat herkuttelevat butter chickenillä ja Tikka masala -kanalla lounasaikaan, ja ne ovatkin Helsingin viidenneksi ja kuudenneksi suosituimmat lounastilaukset.

Ruotsalaiset hurahtivat riisinuudeleihin ja kasvisbowliin 

Lounaalla tukholmalaiset suosivat aasialaisia makuja sekä raikkaita annoksia. Kaikkein suosituin tilaus on Pad Thai, eli paistetut riisinuudelit. Toiseksi eniten Tukholmassa tilataan lounaaksi trendikästä kasvisbowl-annosta, johon kuuluu lasinuudeleita, friteerattua tofua, avokadoa, mangosalsaa ja tuoreita yrttejä. Annoksesta on tullut Ruotsissa blogi-ilmiö, jonka reseptiä kotikokit pyrkivät innokkaasti jäljittelemään. 

Helsinkiläisten tavoin myös tukholmalaiset nauttivat mielellään illalliseksi pizzaa, ja Italian tunnetuin herkku maistuu länsinaapureille niin hyvin, että kymmenen suosituimman illallisannoksen joukosta puolet ovatkin pizzoja. 

Onko tryffeliburgeri Suomen seuraava trendiherkku?

Tukholmalaisten illallisten top-listan sijalle kahdeksan kohosi vuoden 2020 todellinen yllättäjä ja ylellinen herkku: tryffelihampurilainen.

Tukholmalaiset villinnyt tryffelihampurilainen on laadukkaista raaka-aineista valmistettu annos, jonka suosio piilee hampurilaisen väliin raastetussa tryffelissä. Tryffeli on Ruotsissa supertrendikäs raaka-aine, jota tarjotaan tukholmalaisravintoloissa hampurilaisten lisäksi esimerkiksi pastan ja pitsan höysteenä. 

“Uudet ruokahitit rantautuvat Suomeen usein Ruotsin kautta, joten on odotettavissa, että Suomessakin nähdään pian tryffelihampurilaisia. Näin kävi esimerkiksi hapanjuurileivonnan kanssa, joka trendasi Ruotsissa jo muutama vuosi ennen kuin pandemia sai suomalaiset kasvattelemaan taikinajuuria”, ennustaa Foodoran viestintäpäällikkö Outi Sjöman. 

Foodora kertoi asiasta tiedotteessaan 11.3.2021.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juhla Mokka luotetuin kahvimerkki 2023

Dubai tarjoaa makeaa ja suolaista

Fazer luotetuin makeismerkki 2023 -tutkimus