Alexanderplatsille arvostettu kunniakilpi

Alexander Gullichsen, Angelo di Nato, Jukka Nykänen ja Sampo Kantele ovat Alexanderplatsin menestyksen takana.

 

Helsinkiläiselle ravintola Alexanderplatsille on myönnetty Chaîne de Rôtisseurs Finlande -yhdistyksen kilpi merkiksi ravintolan korkeasta tasosta.

 

”Alexanderplats on lyhyessä ajassa vakiinnuttanut asemansa yhtenä Helsingin huippupaikoista, pandemian aiheuttamasta vaikeasta tilanteesta huolimatta. Herkullisen ruoan lisäksi ravintolassa voi aistia tekemisen intohimoa, iloa ja mukavaa kuhinaa”, valtavouti Johanna Hornborg kiitti kilven luovuttamistilaisuudessa.

Ravintoloitsijat Alexander Gullichsen ja Sampo Kantele kertovat Chaîne des Rôtisseurs -kilven olevan kunnia ravintolalle. ”Jaamme järjestön kanssa samat arvot. Niitä ovat yksilöllisyys, pitkäjänteisyys ja perinteinen käsityö. Trendit ovat lyhytikäisiä, mutta klassinen ruokatyyli toimii ja kestää aikaa”, he kertovat.

Alexanderplatsin ravintolapäällikönä toimii Angelo di Nato, Maître Restaurateur, ja keittiömestarina Jukka Nykänen, Maître Rôtisseur. Gullichsen ja Kantele omistavat kunnianosoituksen ravintolan henkilökunnalle: ”Korkea laatu ei synny ilman osaavia työntekijöitä. Ammattitaitoisen henkilökunnan rooli korostuu aikana, jolloin koko ala kärsii työvoimapulasta ja pandemian aiheuttamat rajoitukset kurittavat koko toimialaa.”

Chaîne des Rôtisseurs -kilpi on ennen kaikkea merkki ravintolan laadusta ja sen ruoka- ja palvelutuotteen korkeasta tasosta. ”Ravintolan tulee olla yksilöllinen ja oman tyylilajinsa parhaimmistoa paikkakunnallaan, ja laatutason pitää pysyä tasaisena sesongista ja tilaisuudesta toiseen. Viinilistan tulee olla monipuolinen ja sen pitää tukea ruokalistaa”, Helsingin vouti Vesa Loponen kertoo.

”Lisäksi ravintolan toiminnan on täytettävä järjestön yleiset tavoitteet. Niitä ovat kansallisen keittiön vaaliminen, gastronomian kehittäminen, sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden säilyttäminen ja kehittäminen. Alexanderplats edustaa erinomaisesti brasserie-tyyppisiä laadukkaita ruokapaikkoja Helsingissä”, Loponen jatkaa. Koko Suomessa on noin 90 kilpiravintolaa.

Chaîne de Rôtisseurs Finlande kertoi asiasta tiedotteessaan 13.8.2021.

 

Haukikvenelleistä on tullut ravintolan klassikkoannos.


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juhla Mokka luotetuin kahvimerkki 2023

Fazer luotetuin makeismerkki 2023 -tutkimus

Dubai tarjoaa makeaa ja suolaista