Suomalaisen ruoan päiväna juhlitaan kotimaista

Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2021 jo kolmatta kertaa.


 

Lauantaina 4.9.2021 vietetään kotimaiselle ruokaketjulle omistettua juhlapäivää, Suomalaisen ruoan päivää.

 

Ruokatieto Yhdistys kutsuu jokaisen viettämään sitä itselleen parhaalla mahdollisella tavalla. Juhlintatapa on vapaa, mutta helpoin tapa juhlia on valita kaupan hyllyltä ruokatuotteita, joissa on sinivalkoinen Hyvää Suomesta -merkki. Merkki on ainut elintarvikkeiden alkuperämerkki, joka takaa, että pakkauksessa on kotimaista, puhdasta ja turvallista ruokaa, jonka raaka-aine ja työ tulevat Suomesta. Hyvää Suomesta -tuotteissa on valinnanvaraa, sillä tuotteita on peräti 12 000 kaikkiaan 350 valmistajalta.

 

Suomalaisen ruoan päivänä juhlitaan myös suomalaisen ruokaketjun läpinäkyvyyttä. Tuotantoketjun läpinäkyvyys alkutuotannosta kaupan hyllylle on ruokaturvallisuuden tae.

 

-- Suomalaisen ruoan arvostus on noussut viime aikoina. Jopa 36 prosenttia suomalaisista on ilmoittanut lisänneensä suomalaisen ruoan ostamista tämän vuoden aikana. Erityisesti Hyvää Suomesta -merkki elintarvikepakkauksessa takaa, että tuotteen alkuperä ja tuotantoketju tunnetaan, toiminnanjohtaja Anni-Mari Syvänemi toteaa.

 

Siksi suomalainen ruoka ansaitsee oman juhlapäivän, Suomalaisen ruoan päivän.

 

Seuraa somessa tapahtumia ja jaa itsekin kuva ruokapöytäsi antimista! Kuuntele myös Ruokakutsut-podcastsarja osoitteessa hyvaasuomesta.fi/ruokakutsut. Ruokakutsut-podcastissa toimittaja, podcastaaja Tiia Rantanen kutsuu vieraakseen tuttuja ruokaa rakastavia vaikuttajia. Juhlapäivänä julkaistavassa päätösjaksossa Tiian vieraat nauttivat yhdessä kokki Teresa Välimäen valmistaman Suomalaisen ruoan päivän juhla-aterian.

 

#suomalaisenruoanpäivä #hyvääsuomesta

Suomalaisen ruoan päivän näkyvyyden vuonna 2021 mahdollistavat Apetit, Atria, Elovena, HKScan, K-ryhmä, Lidl, S-ryhmä, Valio, tuottajajärjestöt MTK ja SLC.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Dubai tarjoaa makeaa ja suolaista

Espoon Kivenlahteen kaksi uutta ravintolaa

Saarioinen luotetuin valmisruokamerkki -tutkimus