Kokit ja tarjoilijat kisaavat Messukeskuksessa
Kokkien ja tarjoilijoiden suomenmestaruuskilpailut käydään 29.–30.10.2021 Viinikylä-kokonaisuudessa Helsingin Messukeskuksessa. |
Kokkien ja tarjoilijoiden suomenmestaruuskilpailut käydään 29.–30.10.2021 Viinikylä-kokonaisuudessa Helsingin Messukeskuksessa. Samaan aikaan avoinna on myös Helsingin Kirjamessut. |
Tänä vuonna Vuoden Kokki -kilpailussa on mukana yhdeksän finalistia ja Vuoden Tarjoilija -kilpailussa kuusi finalistia. Alan merkittävimmillä kilpailuilla on pitkä tausta: Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995, ja ensimmäinen Vuoden Tarjoilija valittiin vuonna 2013. Viime vuonna Vuoden Kokki -kilpailun voitti Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija -kilpailun Christian Angelov (Ravintola Muru, Helsinki).
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija osana uutta Viinikylä-kokonaisuutta
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut järjestetään tällä kertaa osana uutta Viinikylä-aluetta. Kilpailutunnelman lisäksi Viinikylässä kävijät pääsevät tutustumaan monipuoliseen viinitarjontaan ja herkuttelemaan maittavilla ruoka-annoksilla. Torstaina 28.10. ja sunnuntaina 31.10. ohjelma-alueen valtaa keittokirjoja ja ruokailmiöitä esittelevä ohjelma, jonka juontaa tv-kokkinakin tunnettu Linnea Vihonen. Viinikylässä myös palkitaan Ruokatoimittajat ry:n valitsema Vuoden keittokirja perjantaina 29.10. klo 10.45.
Vuoden Kokki 2021 -finalistit:
Alex Kallträsk – Restaurant HEJM
(Vaasa)
Ville Korhonen – Ravintola Savoy (Helsinki)
Jarkko Pulkkinen – Finnjävel Salonki (Helsinki)
Kim Päivästö – Ravintola Inari (Helsinki)
Anssi Riihimäki – Ravintola Aihki (Pyhä)
Simon Selin – Restaurant HEJM (Vaasa)
Jonathan Slotte – Ravintola Palace (Helsinki)
Sami Sorvoja – Kuokkalan Kartano (Jyväskylä)
Alfred Tallberg – Ravintola Shelter (Helsinki)
Vuoden Tarjoilija 2021 -finalistit:
Egle Allikivi – Ravintola VillaLilla (Espoo)
Joonas Heino – Ravintola Perho (Helsinki)
Henna Kolehmainen – Ravinteli Huber (Tampere)
Matias Pietarinen – Chihuahua Julep (Helsinki)
Jeremias Salonen – Kakola Brewing Company (Turku)
Katriina Suominen – Ravintola Palace (Helsinki)
Kilpailun pääjärjestäjänä toimii Wihuri Metro-tukku yhdessä laajan yhteistyöverkoston kanssa. Vuoden Kokki -kilpailun voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron apurahalla ja Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja MaRa ry:n Henrik Bitten stipendisäätiön 10 000 apurahalla. Apurahojen tarkoituksena on edesauttaa voittajien ammatillista kehittymistä. Seuraavan vuoden aikana voittajat pääsevät tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä elintarvikealan toimijoiden kanssa.
Messukeskus kertoi asiasta tiedotteessaan 19.10.2021.
Kommentit
Lähetä kommentti