Leivontakirja antaa vinkkejä aloittelijalle ja konkarille
Leivontaguru Arja Elina Laineen uutuuskirjasta löytyy herkullisia ohjeita niin aloittelijalle kuin konkarillekin. |
Mitkä ovat leivonnan perustaikinat? Miten munavaahto onnistuu, miten lehtevä taikina syntyy, miten syntyy kimmoisa sitko pullaan tai pizzaan, entäpä miten valmistetaan ruisleivän juuri? Miten eri raaka-aineet käyttäytyvät leivonnassa? Mitä eroja on erilaisilla jauhoilla, sokereilla, maitovalmisteilla, rasvoilla tai munilla? Mitkä apuaineet auttavat leivonnassa, miten kohotusaineet eroavat toisistaan, entä miten maustetaan leivonnaiset herkullisiksi?
Näihin ja moniin muihin leivontaa koskeviin kysymyksiin löytyy vastaus Arja Elina Laineen yhdessä tyttärensä Anni-Sofia Savelan kanssa tekemästä uutuuskirjasta Leivonta – Leipurin keittiössä.
384-sivuiseen teokseen on suunniteltu yli 100 toinen toistaan maistuvampaa suolaista ja makeaa reseptiä. Kirjasta löytyvät suosittujen leivonnaiset reseptit upeilla kuvilla. Kirjan on kustantanut readme.fi.
Leivontakirjan kirjoittaja, kotitalousopettaja ja yrittäjä, Arjan Ruokaviestinnän Arja Elina Laine on tehnyt pitkän uran suomalaisen myllyteollisuuden kehityksessä tuntien kauran laboratoriosta kuluttajaneuvontaan ja monipuoliseen ruokaviestintään. Arja Elina on suunnitellut tuhansia kansantajuisia ruoka- ja leivontareseptejä aina ideoinnista reseptivihkosiin, verkkosivuille, videoille sekä televisio- ja radio-ohjelmiin.
Kirjan herkulliset kuvat on kuvannut Arja Elinan visuaalista silmää omaava tytär Anni-Sofia Savela, jonka päätyö on kotimaisten elokuvien ja trendisarjojen parissa. Yhdessä he tekivät suositun Kaurakirjan 1/2020 (#kaurakirja) sekä Leipäkirjan 8/2020 (#leipäkirja) – Readme.
Uutuuskirja julkistettiin 7.10.2021.
Kommentit
Lähetä kommentti