Mallorcan Calviàssa kesä jatkuu pitkään

Calviàssa on järjestetty vuodesta 2008 lähtien keväisin ja syksyisin Mostra de Cuines -niminen ruokatapahtuma, joka juhlistaa alueen ruokakulttuuria.


 

 

Syksy on saapunut, ja kesälomasta alkaa olla jo aikaa. Länsi-Mallorcalla sijaitsevassa Calviàn kunnassa voi kuitenkin nauttia lomatunnelmasta pitkälle syksyyn. Calviàn sijainti rannikon ja rantojen sekä vuoristoisen luonnon välissä tekee paikasta ihanteellisen syyslomakohteen. Tässä viisi elämystä, jotka voi sisällyttää oman syysloman ohjelmaan.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Vieraile Finca Galatzóssa

Calviàssa on rikas kulttuuriperintö, joka heijastelee alueen pitkää ja monipolvista historiaa. Calviàn suurin kulttuuriaarre on 1700-luvulla rakennettu Finca Galatzón kartano. Paikan kauniiden ja suojeltujen rakennusten keskellä on helppo tuntea historian siipien havina. Finca Galatzó sijaitsee Tramuntanavuoristossa, joka on Unescon maailmanperintöluettelossa, ja kartanolle voi patikoida viehättävästä Es Capdellàn kylästä käsin.

 

Bongaa lintuja ja kukkia

Calvià on mainio syyskohde myös luonto- ja lintuharrastajille. Täällä voi tehdä pitkiä vaellusretkiä leudossa säässä, ja matkan varrella voi bongata saaren monia lintulajeja, kuten haukkoja, haikaroita ja kurppia. Kesäisin alueella näkee myös korppikotkia, kotkia ja flamingoja. Syksy on saarella monien kasvien kukinta-aikaa, kun lämpötilat laskevat. Erityisen kauniita katsella ovat saaren luonnonvaraiset orkideat.

 

Lähde löytöretkelle Puig de sa Moriscaan

Arkeologiasta ja historiasta kiinnostuneet voivat tutustua Puig de sa Moriscan puistossa yli 20 ainutlaatuiseen arkeologiseen kohteeseen ja muistomerkkiin. Puisto sijaitsee 120-metrisen mäen päällä, ja täällä toimii useita etnologisia museoita, jotka kertovat kiehtovia tarinoita alueen historiasta. Yhtenä nähtävyytenä on vuonna 2009 esiin kaivettu Son Ferrerin hautapaikka.

 

Syö hyvin Mostra de Cuinesin aikana

Calviàssa on järjestetty vuodesta 2008 lähtien keväisin ja syksyisin Mostra de Cuines -niminen ruokatapahtuma, joka juhlistaa alueen ruokakulttuuria. Tapahtumaan osallistuvat ravintolat tarjoavat menukokonaisuuksia ja Välimeren keittiön parhaita antimia tavallista edullisemmin. Menuihin kuuluu aina alku-, pää- ja jälkiruoka sekä juomia, joita ei normaalisti ole listalla. Seuraava Mostra de Cuines järjestetään lokakuussa, ja tapahtumaan osallistuu valtaosa alueen ravintoloista.

 

Ole aktiivinen

Triatlon, yleisurheilu, vuoristojuoksu ja rantalentopallo ovat vain muutamia esimerkkejä urheilulajeista, joita Calviàssa voi harrastaa syyskaudella. Calviàn yli 30 liikuntapaikkaa, kuten golfkenttää ja uima-allasta, ovat tehneet kunnasta yhden Euroopan parhaista harjoittelupaikoista niin kokeneiden urheilijoiden kuin aloittelijoidenkin keskuudessa. Täällä voi treenata kisoihin tai vain pitää kuntoa yllä loman aikana.

 

 

 

 

 

Teksti: Fundación Calvià, related.dk 
 

www.visitcalvia.com

 

 

 

 

Calviàn sijainti rannikon ja rantojen sekä vuoristoisen luonnon välissä tekee paikasta ihanteellisen syyslomakohteen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juhla Mokka luotetuin kahvimerkki 2023

Dubai tarjoaa makeaa ja suolaista

Fazer luotetuin makeismerkki 2023 -tutkimus