Paistettu kuha raclettella on herkkua -kokki

Raclette on monikäyttöinen arkijuusto, josta saa herkullinen kastikkeen esimerkiksi paistetulle kuhalle.


 

Vaikea keksiä mihin Raclette -juusto ei kävisi. Se on super maukas sekä helppokäyttöinen arkijuusto vaikka nimi viittaakin juhlaan. Sen käytettävyys ruoissa on vain mielikuvituksen varassa – sekä se on herkullinen! Nappaa kokki Dani Hännisen kehittelemä herkullinen resepti tästä.

2 annosta / 35 min

 

Paistettu kuhafilee

  • 1 nahaton ja ruodoton kuhafilee 
  • 1 tl suolaa
  • ½ sitruunan mehu ja kuori 
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl voita

Veget

  • 100 g ruusukaaleja
  • 150 g myskikurpitsaa
  • 150 g juuriselleriä
  • ½ ruukku lehtipersiljaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa

Juustokastike

  • 200 g Raclette -juustoa
  • 100 g kuohukermaa
  • ½ sitruunanmehu ja kuori
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä

1. Mausta kuhafilee suolalla. Lämmitä paistinpannu kuumaksi öljyn kanssa. Laita nahaton kuhafilee pannulle ja kypsennä noin 3 minuuttia toiselta puolelta. Lisää 1 rkl voita ja käännä filee. Lusikoi voita kuhafileen pintaan hetki ja nosta lautaselle. Mausta vielä sitruunanmehulla ja kuorella. 

2. Lämmitä uuni 200-asteeseen. Kuori myskikurpitsa ja juuriselleri veitsellä. Halkaise ruusukaalit ja pilko myskikurpitsa ja juurisellerit kuutioiksi. Laita pintaan öljy ja suola. Kypsennä uunissa noin 20–25-minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. 

3. Mittaa kattilaan kuohukerma ja mausta se suolalla, mustapippurilla sekä sitruunalla. Kun seos on kuuma lisää mukaan Raclette -juusto. Sekoita huolella ja lopuksi viimeistele kastike sauvasekoittimella kuohkeaksi. 

4. Nosta lautaselle kasvikset ja kuhafilee. Hienonna lehtipersilja ja koristele. Lusikoi reilusti Raclettekastiketta kasvisten päälle ja tarjoile. 

 

Resepti: Dani Hänninen

Teksti: Toptaste 9.11.2021


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Dubai tarjoaa makeaa ja suolaista

Espoon Kivenlahteen kaksi uutta ravintolaa

Saarioinen luotetuin valmisruokamerkki -tutkimus