Kreikan saaret on Lidlin uusi maateema
Kreetalainen juusto lampaan- ja vuohenmaidosta on yksi tuote Lidlin uudesssa Kreikan saariston makuteemassa. |
Lidlin suositut maateemat kasvavat uudella teemalla. Monipuolisten teemojen joukkoon on tulossa suomalaisille rakkaat Kreikan saaret. Teema tuo mukanaan etelän matkoilta tuttuja paikallisia makuja. Kreikan saarten tuotteet saapuvat Lidlin myymälöihin maanantaina 31.1.2022.
Lidlin maateemojen suosio on jatkuvassa kasvussa. Maateemat tuovat inspiraatiota eri maiden ruokakulttuureista ja näin voi omassa ruokapöydässään makumatkailla ympäri maailmaa. Lidlin kansainvälisten verkostojen ansiosta oman lähikaupan hyllystä voi löytää aitoja maailman makuja ja kunkin maan parhaimmat paikalliset tuotteet.
Kreikan saarten ruokakulttuuri on rikasta. Ruoka on tunnettua terveellisyydestään, konstailemattomuudestaan ja herkullisista mauistaan. Vuohenmaito, jogurtit ja juustot, lammas, mehukkaat kasvikset, täyteläiset oliivit sekä hunaja ovat pääraaka-aineina useissa ruoissa. Rikkaat salaatit, grilliherkut sekä maukkaat uuniruoat ovat tuttuja monelle Kreikan saarten kävijälle.
Tuotteet ovat myynnissä kaikissa Lidleissä Hangosta Sodankylään maanantaista 31.1. alkaen. Erätuotteet ovat myynnissä rajatun ajan tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Tuotteiden valmistusmaa on Kreikka.
Täytetty
lehtitaikinarulla 650 g, 3,99 €
Kreikan saarilla käytetään lehtitaikinaa moniin erilaisiin ruokiin.
Sianlihatäytteinen tai juustotäytteinen lehtitaikinarulla sopii meze-pöytään.
Juustotäytteinen lehtitaikinarulla sisältää lampaan ja vuohenmaidosta tehtyä
Mizithra juustoa, kreikkalaista salaattijuustoa sekä Feta SAN -juustoa. Hieman
tuntemattomampi Mizithra on kreikkalainen herajuusto. Juustoa myydään tuorejuustona
yleisesti ja se on samanlainen juusto kuin italialainen ricotta.
Kreikkalainen
mäntyhunaja 450 g, 4,99 €
Euboian saarelta tuleva kreikkalainen mäntyhunaja sopii erinomaisesti leivälle
ja maustamattoman jogurtin kanssa. Mäntyhunajaa valmistetaan männyn kerkistä,
neulasista tai oksista. Euboia on Kreikan saari, joka sijaitsee Manner-Kreikan
itärannikon edustalla. Se on vehreä ja mäntyinen Kreikan toiseksi suurin saari
ja tunnettu hyvästä ruoastaan. Arkeologisten löytöjen mukaan saarella on ollut
asutusta jo 1200 ennen ajanlaskun alkua.
Kreikkalainen
timjamihunaja 450 g, 4,99 €
Tämä hunaja sopii mausteeksi esim. lampaan kanssa tai sellaisenaan teen,
jogurtin tai leivonnaisten sekaan. Egeanmeren saarten useilla eri saarilla
valmistetaan timjamihunajaa. Kyseessä on ihanan pehmeä ja täyteläinen hunaja,
joka ei ole yhtä makeaa kuin perinteiset suomalaiset hunajat. Mehiläiset
valmistavat timjamihunajaa keräämällä timjamista niin paljon mettä, että siitä
syntyy omanlaistaan lajihunajaa. Egeanmeren saaria ovat Kythera, Antikythera,
Kreeta, Kásos, Kárpathos ja Ródos.
Kreetalainen
juusto lampaan- ja vuohenmaidosta 400 g, 4,99 €
Rasvapitoisuudeltaan 24 % juusto, joka on suolaliemessä, sopii hyvin erilaisiin
salaatteihin. Päälle tuoksuvaa timjamia ja oreganoa sekä runsaasti
neitsytoliiviöljyä. Kreikkalaiset syövät paljon juustoa eri muodoissaan, ja
tämä valkoinen lampaan- ja vuodenmaidosta tehty juusto on suoraan Kreetalta.
Perinteisesti lampaat ja vuohet liikkuvat kivikoissa ja keräävät ravintonsa
itse. Maitoa saadaan keväästä syksyyn, kun on juustonvalmistuksen
sesonki.
Kvinoalla
täytetty viininlehtikääryle 200 g, 1,99 €
Tuttu meze-herkku Kreikan saaristosta pienellä kvinoa-twistillä.
Kreikkalaisesta keittiöstä viininlehtikääryleet tunnetaan nimellä dolmades
(dolma = täyte). Niiden täytteenä on riisiä ja yrttejä. Alunperin
viininlehtikääryleet on täytetty lampaanlihalla ja riisillä.
Viininlehtikääryleiden alkuperän historiasta käydään taistelua: Turkki haluaa
pitää ne ominaan, Lähi-itä on toista mieltä ja myös Egypti ottaisi maineen
mielellään itselleen. Historian tarina osoittaa kuitenkin viinilehtikääryleiden
tulevan mahdollisesti jo kaukaa Intiasta.
Lidl kertoi asiasta tiedotteessaan 24.1.2022.
Kommentit
Lähetä kommentti