Perunasta tehty Rooty haastaa riisin, nuudelit ja spagetin

Laktoositon ja gluteeniton Rooty on valmistettu ilman apu-aineita ja raskasta prosessointia. Peruna on siinä tiivistetyssä paketissa.


 

Kotimaisesta perunasta valmistettu Rooty on tehopakkaus luonnon ravintoaineita. Siitä valmistuu terveellistä ja maukasta ruokaa nopeasti.

 

Kuvittele kotimainen makoisalta maistuva tuote, joka on terveellinen ja jopa nopeampi valmistaa kuin riisi tai nuudelit. Tai mitä sitä kuvittelemaan, sellainen tuotehan on jo kaupoissa. Se on Rooty.  

Rooty Pannunuudeli ja Rooty Perunahippu ovat kotimaisesta perunasta patentoidulla ja luonnonmukaisella menetelmällä valmistettuja tuotteita.

– Suomalainen kuluttaja on aina luottanut luontoäidin mestarilliseen innovaatioon eli perunaan. Nyt perunaa voi käyttää entistä useammissa ruokalajeissa, Rooty-tuotteita Vihannissa valmistavan Pohjolan Peruna Oy:n myyntijohtaja Jari Järvinen sanoo.

Laktoositon ja gluteeniton Rooty on valmistettu ilman apu-aineita ja raskasta prosessointia. Peruna on siinä tiivistetyssä paketissa. Rooty on hyvää tekevä tehopakkaus – vähän kuin perunasta tehty shotti.

Pohjolan Perunan markkinointijohtaja Jami Teirikari kertoo Rootyssa olevan tutkitusti muun muassa 40 prosenttia enemmän kuitua, yhdeksän kertaa enemmän kalsiumia ja lähes neljä kertaa enemmän rautaa kuin vastaavassa määrässä keitettyä perunaa.  

Rootya kiittelevät myös he, jotka välttelevät hiilihydraatteja. Sadassa grammassa Rootya on vakioidusti vain 12 grammaa hiilihydraatteja.

Koska kyseessä on ruokatuote, maku on ykkönen. Rootyn saavuttaman suosion syynä on ennen kaikkea sen maistuvuus ja soveltuvuus osaksi hyvin monenlaisia ruoka-annoksia.

– Monen lempiruoka on mennyt uusiksi Rootyn kokeilun jälkeen. Arjessa koko perheelle maistuva ateria syntyy vaikkapa Rootysta ja lihasta, kalasta, kanasta. Rooty on erinomainen aines myös ruokaisissa ja maittavissa kasvisruoissa, Teirikari toteaa.

Rooty on esikypsennetty, joten se valmistuu nopeasti pannulla, keittämällä tai uunissa.

– Kuluttajat arvostavat palautteen mukaan myös sitä, että Rooty säilyttää rakenteensa eikä mene muusiksi. Siksi se sopii mainiosti vaikkapa risottoon. Mikään ei estä käyttämästä Rootya sellaisenaan. Se on hyvä lisä kylmiin salaatteihin, Järvinen vinkkaa.

Rooty todistaa, että terveellinen ruoka voi olla herkullisen makuista ja kätevästi arjen hetkissä valmistuvaa. Sen lisäksi Rooty vastaa toiveeseen siitä, että ruokaa tuotettaisiin mahdollisimman ekologisesti, ympäristöä kunnioittaen. Rooty-tuotteiden valmistus tapahtuu Vihannissa Pohjolan Perunan oman bioenergialaitoksen tuottamalla energialla ja tuotteet on pakattu ympäristöystävällisesti.

 

Teksti: Tiina Örn/Toptaste 4.4.2022

 

www.rooty.fi

 

Rooty Pannunuudeli ja Rooty Perunahippu ovat kotimaisesta perunasta patentoidulla ja luonnonmukaisella menetelmällä valmistettuja tuotteita.


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juhla Mokka luotetuin kahvimerkki 2023

Fazer luotetuin makeismerkki 2023 -tutkimus

Dubai tarjoaa makeaa ja suolaista