Ilse
Crawford uudistaa Savoyn
7. kerroksen
Ravintolan Savoyn 8. kerros kävi läpi juuri ennen koronan
alkua mittavan remontin, jossa ravintolasali palautettiin mahdollisimman
lähelle vuoden 1937 ilmettä. Uudistuksesta vastasi yksi maailman
arvostetuimmista suunnittelutoimistoista, Ilse Crawfordin
johtama lontoolainen Studioilse.
Tammikuussa 2023 on Savoyn 7. kerroksen vuoro. Koko kerros tullaan
uudistamaan kunnioittaen Aino ja Alvar Aallon suunnittelufilosofiaa. Tavoitteena
on luoda Helsingin laadukkain private dining -kokemus.
“Olen aina ollut erittäin
kiinnostunut siitä, mikä tuo ihmiset yhteen ja herättää heidät henkiin. Tässä
kerroksessa se on paitsi Helena Puolakan upea ruoka, myös Aaltojen
humanistinen lähestymistapa suunnittelemiseen, joka ainoaan yksityiskohtaan.
Kahdeksannen kerroksen tapaan haluamme kunnioittaa alkuperäistä, mutta
huomioida tämän päivän tarpeet. Tavoitteenamme on, että koko kerros tarjoaa
poikkeukselliset puitteet paitsi syömiseen, myös erityisiin juhliin ja
kohtaamisiin”, sanoo Ilse Crawford Savoyn
tiedotteessa 2.6.2022.
Eteläranskainen
Café Savoy
aukeaa katutasoon
Ennen 7. kerroksen remonttia
ehtii tapahtua toinenkin merkittävä uudistus. Loka-marraskuussa aukeaa
Eteläesplanadin ja Kasarmikadun kulmaan rento eteläranskalainen ravintola
Café Savoy.
”Savoyn
perustajaa, Maire
Gullichsenia ja itseäni yhdistää suuri rakkaus Etelä-Ranskaa,
sen elämäntyyliä ja keittiötä kohtaan. Siinä missä 8. kerros yhdistää
suomalaiseen keittiöön Pariisia ja Pietaria, alakerran ytimessä on etelän
aurinko ja ilo”, sanoo Chef Patron Helena Puolakka, joka tulee vastaamaan
myös katutason ravintolasta. Ravintola on avoinna sekä lounaalla että
illalla.
”Café Savoy
tulee tarjoamaan juuri sitä ruokaa, jota olen koko ikäni tehnyt ja jota
rakastan. Ja luonnollisesti erinomaisilla viineillä on iso rooli”, sanoo
Puolakka.
Café Savoyn
sisustuksen suunnittelee Studio Joanna Laajisto.
”Tämä paikka tulee olemaan
kaukana skandinaavisesta minimalismista. Café Savoyssa
paistaa Välimeren aurinko ympäri vuoden”, sanoo Joanna
Laajisto.
Yläkerran tapaan taide on
tärkeässä roolissa myös alakerrassa. Etelä-Ranskaa rakastava taiteilija Karo
Hellberg tulee tekemään ravintolatilaan koko takaseinän
peittävän maalauksen.
Savoyn
juhlakirja ilmestyy juhlavuoden päätteeksi
Juhlavuoden aikana syntyy myös
näyttävä, 350-sivuinen englanninkielinen kirja ”The seasons at Savoy”. Kirja rakentuu
Helena Puolakan keittiöfilosofian, kuukausittain vaihtuvien Grand Menujen,
ravintolalle tärkeiden raaka-aineiden ja niiden tuottajien, Savoyn työntekijöiden ja asiakkaiden sekä
ravintolan historian ja designin ympärille. Kirjasta tehdään rajattu, numeroitu
painos. Sen kirjoittavat Saku Tuominen ja Sara Karlsson.
Graafisesta suunnittelusta vastaa Päivi Häikiö ja valokuvista Anton
Sucksdorff.
”Teemme määrätietoisesti työtä
sen eteen, että Savoy on koko maailman
mittakaavassa tunnettu ravintola, eräänlainen pyhiinvaelluspaikka. Tällä
kirjalla on tärkeä rooli tässä prosessissa. Kirjan tarkoituksena on tehdä
näkyväksi paitsi ravintolan upea historia myös tämän päivän kunnianhimo”,
sanoo Saku Tuominen, yksi ravintolan omistajista.
|
Kommentit
Lähetä kommentti