Viini & Ruoka kokoaa herkuttelijat Messukeskukseen

Viini & Ruoka -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 27.–30.10. samaan aikaan Helsingin Kirjamessujen kanssa. Kuva: Messukeskus


 

Suomen suurin viini- ja ruokatapahtuma Viini & Ruoka kutsuu herkkusuut jälleen Messukeskukseen Helsinkiin vuosien tauon jälkeen. Odotettu tapahtuma tarjoilee kauttauksen kiinnostavaa ohjelmaa, houkuttelevia viini- ja ruokaosastoja sekä suosittuja viini-tastingeja. Myös kokkien ja tarjoilijoiden suomenmestaruuskilpailut mitellään tapahtuman yhteydessä. Viini & Ruoka -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 27.–30.10. samaan aikaan Helsingin Kirjamessujen kanssa.

 

Näytteilleasettajien osastoilla voi tutustua monipuolisesti erilaisiin ruoka- ja juomauutuuksiin. Viinien lisäksi myös muut juomat pääsevät tapahtumassa esille. Author’s Distilleryssä eli kirjailijoiden tislaamossa kehitetään ja valmistetaan käsityönä muun muassa artesaaniginiä ja -rommia.

– Author’s Distilleryn osastolla kirjailijoiden tislaamon kirjailijat maistattavat hiljattain Suomen parhaaksi giniksi valittua Readers´ giniä, ja luvassa on myös kirjailijoiden lempidrinkkejä. Tislaamon osastolla voi myös tulla tapaamaan ja hakea signeerauksen muun muassa Soili Pohjalaiselta, Satu Rämöltä, Mikael Viimalta, Tuomas Kyröltä, Christian Rönnbackalta ja Joona Keskitalolta, sanoo Lippo Lukkonen, joka on yksi Author’s Distilleryn perustajaosakkaista. 

Monipuolinen viinitarjonta on keskeinen osa tapahtuman sisältöä. Cin Cin Vino esittelee osastollaan italialaisen Piemonten alueen pientuottajien viinejä ja viinintekijöitä, ja osastolla on tapahtumapäivien aikana kuuden piemontelaisen viinitilan edustajat paikalla. 

– Osastollamme on paikalla muun muassa Enrico Rivella, jonka isä Guido Rivella työskenteli Angelo Gajalla 47 vuoden ajan, joista 23 vuotta pääviinintekijänä. Jäädessään eläkkeelle Gajalta hän kokosi suvun viinitarhat yhteen, ja nyt Enrico jatkaa Guido Rivellan perhetilan johdossa. Enrico on tavattavissa osastollamme torstaina 27.10. ja perjantaina 28.10., sanoo Cin Cin Vinon partneri Lulu Myllyniemi.

Viineihin voi tutustua myös Viini & Ruoka -messujen suosituissa viinitastingeissä, jotka johdattelevat niinin ystävät muun muassa Moselin rieslengeihin, oranssiviineihin, ranskalaisiin klassikoihin sekä viinien ja juustojen yhdistämiseen.

Vuoden Kokki ja Tarjoilija -kilpailut sekä keittokirja-aiheiset esitykset Näytöskeittiössä

Arvostettujen Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen finaalit järjestetään Viini & Ruoka -messuijen Näytöskeittiössä torstaista lauantaihin 27.–29.10. Kummassakin kilpailussa on mukana 8 osallistujaa eri puolilta Suomea. Vuoden Kokki -kilpailun voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron apurahalla ja Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja MaRa ry:n Henrik Bitten Säätiön 10 000 euron apurahalla.

Näytöskeittiössä myös keittokirjojen tekijät pääsevät ääneen ja esittelemään ohjeitaan torstaina 27.10. ja sunnuntaina 30.10. Ruokakirjailija Jonna Vormala esittelee uutta Keittokeittokirjaansa ja keittojen monipuolisuutta: keitot sopivat sekä kausiruoka-ajatteluun että kasvispainoiseen arkikokkaamiseen, toisaalta pitkään hautuvat maut ja itse tehdyt liemet tekevät keitosta luksustarjottavan mihin tahansa juhlaan.

Eliisa Kuusela avaa ovet maailman leipäkulttuureihin ruokakirjallaan Leipärenessanssi – Uusia tuulia hapanjuurella. Itseoppinut hapanjuurileipuri on hankkinut tietonsa pohjoismaisilta leipureilta ja kansainväliseltä nettiyhteisöltä ja jakaa vinkkejään nyt kaikille leivänleivonnasta innostuneille. Veljesten Sami ja Pasi Kuronen Junnut leipoo -kirja tarjoaa puolestaan ohjeita herkullisten kuppikakkujen, pullien, keksien ja kakkujen valmistamiseen, minkä lisäksi mukana on myös leivonnaisia vuoden juhliin.

Näytöskeittiössä julkistetaan ja jaetaan Vuoden kotimainen keittokirja -palkinto perjantaina 28.10. klo 12.15. Palkinnon myöntää Ruokatoimittajat ry.

Viini & Ruoka -tapahtuman messujen koko ohjelma ja näytteilleasettajat on julkistettu tapahtuman nettisivuilla www.viiniruoka.fi.

Viini & Ruoka on Suomen suurin ruoka- ja viinitapahtuma. Se järjestetään 27.–30.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa samanaikaisesti Helsingin Kirjamessujen kanssa. Tapahtuman järjestävät yhdessä Viinilehti Oy ja Messukeskus.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Dubai tarjoaa makeaa ja suolaista

Espoon Kivenlahteen kaksi uutta ravintolaa

Punto e Pasta on hyvä lisä Tikkurilan ravintolatarjontaan