Sushi suomalaisen suosikki aasialaisessa keittiössä

Sushi sekä wok- ja curry-ruoat ovat suomalaisten suosikkiruokia aasialaisessa keittiössä.


 

Mikä on suomalaisten mielestä parasta aasialaista ruokaa? Tuoreen tutkimuksen mukaan vastaus on sushi, mutta myös wok- ja curry-ruoat ovat lähellä sydäntämme. Aasian ruokakulttuureista suosikkejamme ovat Kiina, Japani ja Intia. Tutkimus teetettiin osana ravintolaketju Hanko Sushin uudistustyötä, joka muuttaa ravintoloiden nimen Hanko Aasiaksi ja nostaa menulle klassikkoannoksia Aasian tunnetuista ruokakulttuureista.

Suomalaisten suhde aasialaiseen ruokaan syventyy jatkuvasti. Tämä näkyy tuoreessa kyselyssä, johon vastasi Cambri-tutkimusalustalla 600 suomalaista eri puolilta maata.

"Se yllätti, kuinka monipuolinen suomalaisten Aasia-maku nykyään on. Japanilainen sushi on kärjessä, mutta kiinalaiset, intialaiset, thaimaalaiset ja nepalilaiset maut ovat myös mieleen, Hanko Aasian pääkokki Joni Heinikoski arvioi.

Kun tutkimuksessa kysyttiin tarkempaa suosikkiannosta, erilaisia annoksia mainittiin lähes sata. Viiden kärki koostui silti tutuista klassikoista: sushilajitelmat, friteerattu kana, Pad Thai, Butter Chicken ja Tikka Masala.

Suomalaisten aasialaisen ruuan nälkä näyttää vain kasvavan. Jopa 66 % suomalaisista haluaisi oppia tuntemaan aasialaisen ruokakulttuurin entistä paremmin. Lisäksi 45 % heistä uskoo käyvänsä tulevaisuudessa yhä enemmän aasialaista ruokaa tarjoavissa ravintoloissa.  

Hanko Sushi uudistuu Hanko Aasiaksi

Suomen tunnetuin sushi-ravintolaketju Hanko Sushi uudistuu vastauksena suomalaisten monipuolistuvaan ja kasvavaan aasialaisen ruuan kysyntään. Ketjun kaikki 19 ravintolaa saavat uuden nimen: Hanko Aasia.

"Tutkimme ja testasimme, mikä on suomalaisten mielestä sitä parasta Aasiaa. Jos Hanko Sushi keskittyi Japaniin, Hanko Aasia avaa ovet myös Intiaan, Koreaan, Kiinaan ja Thaimaahan", Heinikoski kertoo.

Uudistus on ylivoimaisesti suurin ketjun historiassa, ja se näkyy monella tapaa asiakkaille. Kaikki ravintolat uudistuvat sisältä ja ulkoa, palvelukokemus kehittyy ja menuun tuodaan kahdeksan täysin uutta lämmintä annosta.

"Uudet annokset ovat vahva kattaus klassikkoja suomalaiseen makuun. Uskoisin, että suurimmat vetonaulat alussa ovat Butter Chicken ja Chicken Katsu, joista saimme testeissä paljon hyvää palautetta", Heinikoski arvioi.

Jo kuluvan marraskuun aikana kolme Hanko Sushia uudistuu Hanko Aasiaksi. Ne ovat Espoon Iso Omenan, Tampereen Hämeenkadun ja Oulun Valkean ravintolat. Ketjun muut 16 ravintolaa muuttuvat Hanko Aasiaksi tulevan talven ja kevään aikana.  

___

Parasta Aasiaa -kyselytutkimus

Tutkimus toteutettiin verkkokyselynä 600:lle 20 suurimmassa kaupungissa asuvalle suomalaiselle. Vastaukset kerättiin Cambri-tutkimusalustalla lokakuussa 2022.

Koko tutkimusraportin voi lukea täältäAlla keskeisimpiä tuloksia.

Mikä aasialainen ruokakulttuuri on suosikkisi?

Viisi suosituinta:

1. Kiinalainen, 31 %

2. Japanilainen, 17 %

3. Intialainen, 15 %

4. Thaimaalainen, 15 %

5. Nepalilainen, 12 %

Mikä on mielestäsi parasta aasialaista ruokaa?

Viisi suosituinta:

1. Sushi, 24 %

2. Wok-ruoat, 20 %

3. Curry-ruoat, 18 %

4. Friteeratut ruoat, 15 %

5. Teriyaki-ruuat, 7 %

Mikä on suosikkiannoksesi aasialaisessa keittiössä?

Viisi suosituinta:

1. Sushilajitelma, 100 mainintaa

2. Friteerattu kana, 21 mainintaa

3. Pad Thai, 18 mainintaa

4. Butter Chicken, 16 mainintaa

5. Tikka Masala, 13 mainintaa

Aiotko käydä tulevaisuudessa aasialaisruokaa tarjoavissa ravintoloissa useammin kuin nykyään?

Kyllä, 45 %

En, 29 %

En osaa sanoa, 26 %

Haluaisitko oppia tuntemaan aasialaiseen ruokakulttuurin paremmin kuin tällä hetkellä?

Kyllä, 66 %

En, 19 %

En osaa sanoa, 15 %

NohoPartners Oyj ja Hanko Aasia NoHo Partners Oyj on suomalainen ravintolakonserni, joka toimii yhteensä noin 250 ruoka- ja seurusteluravintolan, yökerhon ja viihdekeskuksen taustavoimana. NoHolla on merkittävä jalansija Suomessa, minkä lisäksi sillä on ravintolatoimintaa Tanskassa ja Norjassa. Yksi konsernin tunnetuimmista ravintolaketjuista on Hanko Sushi, joka uudistuu Hanko Aasiaksi. Ketjuun kuuluu 19 ravintolaa 10 paikkakunnalta ympäri Suomea. www.noho.fi, www.hankosushi.fi

Noho Partners Oyj ja Hanko Aasia kertoivat asiasta tiedotteessa 10.11.2022.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juhla Mokka luotetuin kahvimerkki 2023

Fazer luotetuin makeismerkki 2023 -tutkimus

Dubai tarjoaa makeaa ja suolaista