Ravintola-alan ammattilaisia palkittiin PRO-gaalassa

Ravintolan kokki -sarjan voittaja Fanni Polón, ravintola Nokka tuulettaa. Kuva: Eemeli Sarka


 

Kaapelitehtaalla Helsingissä juhlittiin keskiviikkona18.1.2023 ravintola- ja keittiöammattilaisia. Tuomariston valinnat PRO-tunnustuspalkinnon saajiksi nostivat esiin sekä alalla pitkään puurtaneita että rakettikiidossa olevia nuorempia tähtiä.

 

PRO-gaala nostaa esiin ammattikeittiöiden ja ravintoloiden parhaat tekijät. Palkintojen saajaksi oli ehdolla yhteensä 48 upeaa osaajaa 16 sarjassa. Ehdolle pääsy on puoli voittoa, ja kovista kovimmille ojennettiin gaalassa alan himoituimmat palkinnot.

Kaksoispalkinnon pokkasi Jukka Turta Päijät-Hämeen Ateriapalvelusta. Hänet palkittiin sekä PRO ammattikeittiön tuotekehittäjä -palkinnolla että lehdistön palkinnolla. Monen kokoisten kattiloiden äärellä viihtynyt Turta on kouluruoan kehittäjä, joka tekee työtään vahvasti asiakkaan eli lasten ja nuorten näkökulmasta. Hän on aktiivinen myös yhdistystoiminnassa ja vetää Suomen kokkimaajoukkueen toimintaa.

Uutena lanseeratun PRO tulokas -sarjan voitti alanvaihtaja. Sairaanhoitajasta baristaksi itse opiskellen siirtynyt Anna Siitari hoitaa mikkeliläistä perheyritystä Kirjalan Kahvipaahtimoa yhdessä isänsä kanssa. 

Tuomaristo antoi kunniamaininnan toiselle tulokkaalle, Friends & Burgersin ravintolapäällikölle Iida Paloniemelle Ouluun. Häntä kuvailtiin tulevaisuuden roolimalliksi ja milleniaaliksi, joka osaa tehdä töitä ja ottaa vastuuta. 

Myös PRO ammattikeittiön päällikkö -palkinto lähti Ouluun. Sen sai Minna Gehör, joka vastaa Juveneksen kampusravintoloista. PRO ammattikeittiön työntekijä -palkinnon sai Seinäjoen ammattikorkeakoulun kampuksella unelmiensa ammatissa työskentelevä Hilkka Anttila. PRO ammattikeittiön kokki Teppo Vahtera puolestaan kiertää Arkean keittiöitä Turussa. Hän on tämän ajan ilmentymä, sammuttelee tulipaloja siellä missä tarvitaan ja nauttii liikkuvasta työstään. 

PRO opettaja löytyi Keudasta Mäntsälästä, missä Jyri Bemerståhl opettaa tulevia kokkeja - niitä todellisia tekijöitä, joita ala niin kipeästi kaipaa.

Tiukan äänestyksen PRO ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari -sarjassa voitti Kim Mustonen, joka työskentelee nizzalaisen Pure & V:n keittiömestarina. Mustosella oli takanaan ennätysmäisen yhtenäiset kannatusjoukot kotimaan huippukokkeja, ja tuomaristo vakuuttui hänen CV:stään sekä kehittämistä ja oppimista korostavasta tyylistään.

Helsingissä työskentelevät ammattilaiset keräsivät ennätyspotin palkintoja.

PRO kahvilan työntekijä on Itiksen Espresso Housessa työskentelevä Eve Kormilainen. PRO hovimestari/sommelier -sarjan voitti Andrey Sorokin, Carelian viinivastaava ja hurmaava asiakaspalvelija. PRO ravintolan kokki on Fanni Polón, jonka arvot sopivat kuin nakutettu hänen työpaikkaansa Nokkaan. PRO ravintolan asiakaspalvelija on Clarion Hotel Helsingin tarjoilija Mustafa Alpaslan, jolla on takanaan pitkä ura ravintola-alalla. PRO baarimestari -tittelin lunasti Mikko Rauman G Livelabista. PRO ravintolapäällikkö on ammattitaidollaan häikäisevä Noora Luojus, joka pitää hyppysissään Kansallisoopperan ravintolaa.

PRO innovaatio -palkinnon sai Lagerblad Foodsin kehittämä Kalamuru. PRO vastuullisuus -palkinnon pokkasi Ravintola Nolla. PRO yrittäjä -sarjan kingi on Kim Heiniö, helsinkiläisen ruokakulttuurin supervaikuttaja. Heiniön voi laskea samaan kategoriaan Jyrki Sukulan ja Harri Syrjäsen kanssa. Nämä miehet tekivät ravintola-alasta seksikkään 2000-luvun taitteessa. 

Aromi-lehti palkitsi 18. tammikuuta 2023 jo 21. kerran ammattikeittiö- ja ravintola-ammattilaisten parhaimmiston PRO-gaalassa. Tunnustuspalkinnoilla juhlistetaan alan kovaa osaamista ja kohennetaan koko alan arvostusta. Aromi on osa Omnipressiä, joka kuuluu Keskisuomalainen-konserniin

propalkinnot.fi

avecmedia.fi

 

PRO-palkintojen voittajat 2023

 

Tulokas
Anna Siitari, Kirjalan Kahvipaahtimo, Mikkeli 

Tuomariston kunniamaininta tulokkaalle
Iida Paloniemi, Friends & Burgers, NoHo, Oulu

Ammattikeittiön työntekijä
Hilkka Anttila, SEAMK kampustalo, Sodexo, Seinäjoki

Ravintolan keittiöpäällikkö tai -mestari
Kim Mustonen, Pure & V, Nizza 

Kahvilan työntekijä 
Eve Kormilainen, Espresso House, Helsinki

Opettaja 
Jyri Bemerståhl, Keuda, Mäntsälä

Ravintolan kokki
Fanni Polón, Nokka, Helsinki

Ammattikeittiön kokki
Teppo Vahtera, Arkea, Turku

Ravintolan asiakaspalvelija
Mustafa Alpaslan, Clarion Hotel Helsinki, Helsinki

Innovaatio 
Kalamuru, Lagerblad Foods

Ammattikeittiön tuotekehittäjä 
Jukka Turta, Päijät-Hämeen Ateriapalvelu, Lahti

Baarimestari 
Mikko Rauman, G Livelab, Helsinki

Hovimestari tai sommelier
Andrey Sorokin, Carelia, Helsinki

Ammattikeittiön päällikkö
Minna Gehör, Juvenes, Oulu

Ravintolapäällikkö 
Noora Luojus, Kansallisooppera, Restel, Helsinki

Vastuullisuus
Ravintola Nolla, Helsinki 

Yrittäjä 
Kim Heiniö, Soupster, Helsinki 

Lehdistön palkinto
Jukka Turta, Päijät-Hämeen Ateriapalvelu, Lahti

 

Aromi-lehti kertoi asiasta tiedotteessaan 18.1.2023.

 

 

Kahvilan työntekijä -sarjan voittaja Eve Kormilainen onniteltavana. Kuva: Eemeli Sarka


Päätoimittaja Outi Tuomivaara ja toimitusjohtaja Sari Mikkonen-Mannila kehottivat gaalavieraita nauttimaan illasta. Kuva: Eemeli Sarka


Ammattikeittiön kokki -sarjan voittaja Teppo Vahtera fiilistelee lavalla. Kuva: Eemeli Sarka


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juhla Mokka luotetuin kahvimerkki 2023

Fazer luotetuin makeismerkki 2023 -tutkimus

Dubai tarjoaa makeaa ja suolaista