Kokit kisaavat uutuusohjelmassa Snackmasters Suomi
![]() |
Kokkeina ohjelmassa mittaa toisistaan ottavat Kim Mikkola ja Karoliina Jaakkola. Ohjelman juontaa snäkkien suurkuluttajaksikin tunnustautuva Joonas Nordman. |
Uudessa Snackmasters Suomessa kaksi kokkia kisaa siinä, kumpi luo tarkemman kopion suomalaisten tuntemista naposteltavista omissa keittiöissään. Brittiformaattiin perustuva, Joonas Nordmanin juontama Snackmasters Suomi alkaa MTV:llä 2.5.2023.
Snackmasters Suomi -ohjelmassa kaksi huippukokkia koettaa valmistaa mahdollisimman tarkan kopion jostain tunnetusta snäkistä, välipalasta, valmisruoasta tai herkusta omissa keittiöissään. Uusi ohjelma alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla ti 2.5. klo 21.
Kokeilla ei ole aavistustakaan, mikä tuote tulee tehtäväksi ennen kuin se paljastetaan jakson alussa. Heillä on kaksi päivää aikaa testata tuotteen valmistusta ennen varsinaista kilpailusuoritusta. Kunkin herkun omat asiantuntijat valitsevat jakson lopussa voittajan.
Snackmasters-formaatti on alun perin Englannista ja siitä on tullut menestys ympäri maailman. Tuotteina maailmalla on nähty niin hampurilaisia, jäätelötuutteja, keksejä, leivonnaisia kuin juustonaksuja.
Snackmasters Suomen ensimmäisellä kaudella kokeille haastetta tarjoavat Taffelin Nacho Cheese Ballsit, Elosen Sacher-kakku, McDonaldsin Chicken McNuggets dippeineen, Aino Ihana Maitosuklaa jäätelö, Atrian Pinaattiohukaiset sekä Arnoldsin KinuskiOriginal donitsit.
Kokkeina ohjelmassa mittaa toisistaan ottavat Kim Mikkola ja Karoliina Jaakkola. Ohjelman juontaa snäkkien suurkuluttajaksikin tunnustautuva Joonas Nordman.
”Olen valmistautunut tätä ohjelmaa varten lapsuudesta lähtien, jolloin rakkauteni kaikenlaisia snackseja kohtaan syttyi. Aika ajoin nämä tuotteet pelastavat arjen ja nostavat herkuttelijan jopa arjen yläpuolelle. Toki aina kohtuus kaikessa! Tykkään laittaa ruokaa, ja kaikki bravuurini ovat suolaisia. Snackmastersin tuotteista rohkenisin ottaa tehtäväkseni nuggetit tai pinaattiletut, vaikka ei niistä huippukokkiemme tekemien veroisia tulisi”, Nordman kertoo.
Kim Mikkola
- Helsinkiläinen keittiömestari, kansainvälinen ravintoloitsija.
- Työskennellyt maailmalla muun muassa sous chefinä viisi vuotta Tanskassa ravintola Nomassa, joka on kolmen Michelin-tähden ravintola ja äänestetty maailman parhaaksi ravintolaksi viiteen kertaan.
- Perusti ravintola Inarin, sai vuodessa avaamisesta Michelin tähden Suomen nuorimpana keittiömestarina.
Karoliina Jaakkola
- Työskenteli ravintola Inarissa pääkylmäkkönä eli pastry chefinä.
- Työskennellyt Suomessa muun muassa ravintola Murussa, sekä Uudessa-Seelannissa muutamissakin parhaista ravintoloista. Sikäläisittäin ravintolat palkitaan hatuilla, jotka vastaavat Michelin-tähtiä. Karoliinan työpaikoista toinen oli ansainnut peräti kolme hattua ja toinen sai ensimmäisen hattunsa Karoliinan työskennellessä siellä.
- Karoliinan vahvuusalue sokerileipurina on tietysti makeat leivonnaiset ja jälkiruoat.
Ohjelmassa kilpaillaan tuttujen tuotteiden valmistamisessa:
Taffel Nacho Cheese Balls
Kokkien tehtävänä on tehdä pussillinen Taffelin Nacho Cheese Ballseja. Juustopallot heittävät heti kokeille “mahdottoman” haasteen. Kyseisen tuotteen ainutlaatuinen ilmava tekstuuri saadaan aikaiseksi isoilla tehdaskoneilla kovassa paineessa ja lämpötilassa. Kokkimme joutuvat keksimään, miten siirtävät tehdasprosessit tavanomaisempaan keittiöön. Erikokoisia Nacho Cheese Balls -pusseja myydään yhteensä noin kaksi miljoonaa kappaletta vuodessa.
Elonen Sacher-kakku
Kokkien tehtävänä on replikoida Elosen Sacher-kakku äitienpäivän kunniaksi. Kakussa on monta vaihetta, joita arvioidaan aina pohjan tekstuurista, täytteen makuun sekä tietenkin suklaakuorrutteen väristä signeerauksen ulkonäköön. Elosen Sacher-kakku viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhliaan.
McDonald’s Chicken McNuggets
Kokkien tehtävänä on valmistaa Chicken McNuggetsien 40-vuotissynttäreiden kunniaksi 20 kappaleen nugetteja. Lisäksi on tehtävä kolme eri dippiä: BBQ, hapanimelä sekä curry. Kokkeja haastaa McNuggetsien eri muodot, oikea paneroinnin koostumus sekä dippien maut. Itse haasteessa kokit joutuvat suoriutumaan annosten teosta tiukalla, pikaruokaan sopivalla aikataululla. Kiire siis tulee!
Aino Ihana Maitosuklaa
Kokkien tehtävänä on valmistaa paketillinen Aino Ihana maitosuklaa -jäätelöä. Ihana maitosuklaa on suosituin Aino-maku sekä koko jäätelömarkkinoiden myydyimpiä tuotteita. Se on ollut kaupoissa vuodesta 2007. Haaste vie kokkimme uusien tekotapojen eteen, kun he pyrkivät replikoimaan Turengin jäätelötehtaassa tehtyä jäätelöä keittiövälinein.
Atria Pinaattiohukaiset
Kokit valmistavat 20 kappaleen pakkauksen Atrian pinaattiohukaisia. Tämä tehtävä toteutetaan pikatehtävänä ja kokeilla on poikkeuksellisesti vain yksi vuorokausi aikaa selvittää pinaattiohukaisten koostumus ja tekotapa ennen raadin edessä tapahtuvaa haastetta. Jaksossa testataan eri lämmitystapoja pinaattiletuille ja Kim turvautuu lahjomattoman lapsiraadin apuun tavoitellessaan mahdollisimman tarkkaa kopiota Atrian letuista. Atrian pinaattiohukaiset ovat Suomen suosituin kasvistuote kaupan valmishyllystä. Vuonna 2022 suomalaiset söivät reilut 3 300 000 pinaattiohukaista.
Arnolds Kinuski Original
Kokit valmistavat kuusi kappaletta Arnoldsin Kinuski Original donitseja. Kinuski Original donitsit ovat Arnoldsin ketjun suosituimpia tuotteita. Kokkeja haastaa taikinan salainen resepti sekä kuorrutteen koostumus. Donitsin täytyy paitsi maistua, myös näyttää hienolta suklaaraitoja myöten.
Ohjelman MTV:lle tuottaa Yellow Film.
Facebook, Instagram, TikTok ja Twitter:
@mtv3suomi
@mtvkatsomo
#snackmasterssuomi
Snackmasters Suomi ti 2.5. klo 21 alkaen MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.
MTV kertoi asiasta tiedotteessaan 5.4.2023.
Kommentit
Lähetä kommentti