Kotimaista mansikkaa saatavilla juhannuksena

Vaikka kevät on ollut viileä, ja monin paikoin kärsitään kuivuudesta, kotimaista mansikkaa saadaan juhannuspöytiin kuitenkin normaaliin tapaan.


 

Vaikka kevät on ollut viileä, ja monin paikoin kärsitään kuivuudesta, kotimaista mansikkaa saadaan juhannuspöytiin kuitenkin normaaliin tapaan.

 

Hieman pohjoisemmassa ollaan avomaamansikoiden kypsymisen suhteen ehkä aavistus normaalia myöhäisemmässä, mutta lämmin sää vauhdittaa tällä hetkellä kypsymistä. Kasvutunneleista saatava sato täydentää hyvin avomaan satoa, ja monet yritykset ovatkin ajoittaneet tunneleista saatavan pääsadon juuri juhannukseksi.

”Etelä- ja Varsinais-Suomessa pääsatokausi alkaakin jo loppuviikosta, joten mitään pulaa kotimaisesta mansikasta ei ole, vaikka kysyntä onkin hieman viime vuotta parempi”, toteaa Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton toiminnanjohtaja Heidi Wirtanen.

 

Satoennuste normaali viileästä alkukesästä huolimatta 

 

Vaikka alkukesä on ollut viileä, mansikkakasvustot eivät ole siitä kärsineet, sillä hallantorjunta onnistui hyvin. Viime päivien lämmin sää on myös nopeuttanut mansikkasadon kypsymistä. Suurin osa mansikkaviljelmistä kastellaan, joten tällä hetkellä edellytykset sadon onnistumiselle ovat kohtalaisen hyvät.

 

Pääsadon kypsymisajankohtaa voi seurata pääsatokartasta 

 

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto on julkaissut verkkosivuilleen kartan, josta voi käydä tarkistamassa, milloin oman alueen pääsatokausi alkaa. Pääsatokaudeksi on määritetty ajankohta, jolloin avomaalta kypsyy mansikkaa enemmänkin. Silloin kannattaa suunnistaa ämpärit mukanaan itsepoimintatiloille ja tilamyymälöihin.

 

Mansikan pääsatokartta löytyy osoitteesta:
https://hmlry.fi/

 

Mansikan suoramyynti- ja itsepoimintatilat löytyvät osoitteesta:
https://www.hmlry.fi/suoramyynti/

 

Lähde: Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto ry 20.6.2023

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Dubai tarjoaa makeaa ja suolaista

Saarioinen luotetuin valmisruokamerkki -tutkimus

Punto e Pasta on hyvä lisä Tikkurilan ravintolatarjontaan