Kyrö Distilleryn valikoimaan uusi ruisviski

Kyrö Peat Smokessa yhdistyykin kaksi perinnettä yhtä aikaa; kotimainen savustusperinne ja skotlantilainen turveviskiperinne. Kuva: Kimmo Syväri


 

Kyrö Peat Smoke on pehmeästi savuinen ruisviski, joka ammentaa luonteensa suomalaisesta makeanveden turpeesta ja sitä ympäröivästä luonnosta.  

 

Viime viikonloppuna järjestetyllä, loppuunmyydyllä Kyröfest 2023 -tislaamofestivaalilla julkaistiin uusi rukiinen viski Kyrö Peat Smoke, joka täydentää Kyrön monipuolista viskivalikoimaa.

Kyrö Peat Smoken täysjyväruismallasta savustetaan liperiläisessä riihessä 24 tunnin ajan ennen sen tislaamista. Savustukseen käytettävä turve on suomalaiselta turvesuolta kerättyä makean veden turvetta. Turve muotoutuu täysin omanlaisekseen riippuen ympäröivästä luonnosta, ilmastosta ja kasvillisuudesta.

Kyrö Peat Smokessa yhdistyykin kaksi perinnettä yhtä aikaa; kotimainen savustusperinne ja skotlantilainen turveviskiperinne. Suomalaisen ja skotlantilaisen turpeen antamien aromien ja makuvivahteiden välillä on kuitenkin suuria eroja juuri luonnonolosuhteista johtuen.

Kyrö Peat Smoken savuisuus on pehmeää. Tuoksussa on suon, kypsien omenoiden ja hunajan aromeja. Mausta voi löytää ruismaltaan makeuden, sitrusta, lämmintä mausteisuutta, kosteaa savuisuutta ja lopussa mehiläisvahaa.

Kyrön ruisviskit ovat saavuttaneet globaalisti mittavan määrän palkintoja, ja Kyrö Distillery Company on mainittu maailman arvostetuimpien viskitalojen listalla jo kahden vuoden ajan kolmenkymmenen tislaamon kärkipäässä. Myös Kyrö Peat Smoke on palkittu jo ennen julkaisuaan vuoden 2023 IWSC-kilpailussa hopeamitalilla.

”Pohjoismaiset viskit ovat loistavassa nosteessa ympäri maailmaa eritysesti uusien makumaailmojen vuoksi”, kertoo Kyrön kotimaan ja Euroopan markkinoista vastaava Miko Heinilä.

”Kyrö Peat Smoke on mielenkiintoinen, uniikki, maku maailman mittakaavassa; täysmallasrukiin pehmeys ja aromikkuus kohtaa suomalaisen makean veden turpeen savun. Lopputuloksena meillä on äärimmäisen monipuolinen, helposti lähestyttävä, pehmeä ja silti erittäin hienostunut savuviski, joka määrittää niin suomalaisen kuin pohjoismaalaisen viskin tulevia suuntaviivoja.”

Kyrö Peat Smoke on saatavilla Suomessa Alkon tilausvalikoimassa, ravintoloissa sekä laivaliikenteessä.

 

Lähde: Kyrö Distillery Company 21.8.2023

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Dubai tarjoaa makeaa ja suolaista

Saarioinen luotetuin valmisruokamerkki -tutkimus

Punto e Pasta on hyvä lisä Tikkurilan ravintolatarjontaan