Kokkien ja tarjoilijoiden SM-kisat Viini & Ruoka -messuilla
![]() |
Edellisvuoden voittajien riemua Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailussa. |
Ravintola-alan kovimmat tekijät kokoontuvat lokakuun lopussa mittelemään suomenmestaruuksista. Vuoden Kokki- ja VuodenTarjoilija -finaalit kilpaillaan Helsingin Messukeskuksessa 27.– 28.10.2023 Viini & Ruoka -tapahtuman yhteydessä. Kisoista on vuosien varrella noussut useita kiintotähtiä alalle.
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut huipentuvat lokakuun viimeisenä viikonloppuna kaksipäiväisiin finaaleihin, joissa Suomen ravintola-alan parhaimmisto on paikalla niin kilpailijoiden kuin järjestäjien muodossa Helsingin Messukeskuksessa.
”Suomessa ei ole montaa tapahtumaa, jossa
ovat kaikki Suomen huiput ravintola-alalta yhtä aikaa paikalla. Vuoden Kokki-
ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat tärkeä verkostoitumispaikka alan
ihmisille. Kilpailuihin tullaan mielellään sekä kisaamaan että järjestäjiksi
vuodesta toiseen juuri verkostoitumisen ja yhteisöllisyyden takia”, sanoo
Marketing Specialist Heli Kähkölä Wihuri Metro-tukulta, joka on yksi
kilpailijoiden pääjärjestäjistä.
Vuoden Kokki 2023 -finalistit:
Ville Korhonen – Ravintola Savoy
Ville-Petteri Kröger – Ravintola Shelter
Johan Kurkela – Ravintola Grön
Simon Selin – Restaurant HEJM/Restaurant FRÖJ
Simo Harrivaara – Harrydanger/Hiiohoi Oy
Kim Mustonen – Havu Kitchen & Bar
Benjam Papp – Palace Restaurant
Ville Neulanen – Ravintola Siro
Vuoden Tarjoilija 2023 -finalistit:
Joona Finni – Sataman Viilu
Janika Tiensuu – Ravintola Fiasco?
Jeremias Salonen – Viinihuone Vinossa
Kirsi Seppänen – Ravinteli Bertha
Leeni Hyvärinen – Maaemo
Katri Hautakangas – Ravintola Pöllöwaari
Outi Tölli – Freelancer/Financier Group Oy
Alma Syrjänen – Ravintola Luoto
Tämän vuoden kilpailun juontavat Samuil Angelov ja Teresa Välimäki.
Vuoden Kokki -kilpailun kilpailujohtajana toimii Kalle Tanner (Vuoden
Kokki 2018) ja päätuomarina Mikko Kaukonen (Vuoden Kokki 2019). Vuoden
Tarjoilija -kilpailussa ovat vastaavasti kilpailujohtajina Saara Alander
(Vuoden Tarjoilija 2015) sekä Christian Angelov (Vuoden Tarjoilija 2020)
ja päätuomarina Miia Sironen.
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuja kehitetään vuodesta toiseen, ja ne tarjoavat ainutlaatuisen areenan nouseville tähdille.
”Kilpailut ovat sekä mahdollisuus mitata omaa tasoa että kehittyä sekä kanava saada näkyvyyttä ja vaikuttavuutta alalla. Suomalaisen ruokakulttuurin kehittymiseksi on tärkeää nostaa esiin uusia taitavia tekijöitä, jotka avaavat tuoreita näkökulmia alalla”, tiivistää Metro-tukun keittiömestari Juuse Mikkonen (Vuoden Kokki 2004), joka toimii Vuoden Kokki -kilpailussa yhtenä makutuomarina.
Lähde: Messukeskus 17.10.2023
Kommentit
Lähetä kommentti