Koko Suomi leipoo jälleen
![]() |
Uusi erä Suomen parhaita kotileipureita urakoi ma 20.11. klo 20 alkaen Backbyn kartanolla kansainvälisten, mutta myös kotopuolen herkkujen parissa, kun Koko Suomi leipoo palaa uusin jaksoin MTV:lle. |
Loppuvuoden pimeyteen kaivatun kesätuulahduksen tuo rakastettu Koko Suomi leipoo. Katsojat pääsevät palaamaan ikoniseen leivontatelttaan Backbyn kartanolle maanantaina 20.11.2023 klo 20 alkaen. Tuomaristossa on tällä kaudella Markus Hurskaisen rinnalla uusi tuttavuus, kun kondiittorimestari Juliana Hokkanen aloittaa pestinsä. Yhdessä Markuksen kanssa Juliana laittaa kauden leipurien tuotokset paremmuusjärjestykseen, kunnes yhdestä kisaajasta kruunataan Suomen paras kotileipuri.
Uusi erä Suomen parhaita kotileipureita urakoi ma 20.11. klo 20 alkaen Backbyn kartanolla kansainvälisten, mutta myös kotopuolen herkkujen parissa, kun Koko Suomi leipoo palaa uusin jaksoin MTV:lle.
Kauden mittaan leipureita haastaa moni tuttu klassikkoleivonnainen, jotka leivotaan hieman muunneltuna. Tällä kaudella kakut kasvavat entisestään ja leipurit saavat näyttää luovuuttaan niin veikeissä kuin aisteja huijaavissa taidonnäytteissä. Haastavat tehtävät laittavat essujen nauhat heilumaan mutta kotileipurit kannustavat toisiaan viimeiseen asti. Leivonnan iloa ja suuria tunteita on siis luvassa kaiken kattavasti.
Suomen suurimmassa leivontateltassa ollaan myös aivan uudenlaisen jännän äärellä, sillä tähtileipurin keltainen essu tuo mukanaan yllättäviä etuja, jotka vaihtuvat jaksosta toiseen. Kuka pelaa eikä pelkää, osaako tähtileipuri ottaa edustaan kaiken irti, entä miten kanssaleipurit suhtautuvat edun saaneeseen onnenmyyrään?
Mukaan tällä kaudella hyppää myös uusi tuomari. Kansainvälisissäkin ympyröissä viihtyvä Juliana Hokkanen arvioi Markus Hurskaisen rinnalla vankalla ammattitaidolla kotileipureiden tuotteita. Vaikka hänet tunnetaan pikkutarkkuutta vaativista leivoksista, tämä empaattinen kondiittorimestari-opettaja syttyy myös rouheammista herkuista. Juontajana ohjelmassa jatkaa aurinkoinen Anne Kukkohovi.
Katso uuden tuomarin esittelyvideo täältä
Tuomarit: Koko Suomi leipoo -konkari Markus Hurskainen ja ohjelman uusi
huippuosaaja Juliana Hokkanen
Juliana Hokkanen oli 24-vuotiaana valmistuessaan Suomen nuorin kondiittorimestari. Hänellä on vuosistaan huolimatta kattava kokemus ja vankka ammattitaito leipomo-konditoria-alalla. Juliana toimii nykyään konditoriapuolen opettajana Mikkelissä Etelä-Savon ammattiopistossa. Ohjelman uusi tuomari yksinkertaisesti elää leivonnasta.
”Alan kehitys ja muutos pitää homman mielenkiintoisena ja tekee siitä paitsi haastavan myös antoisan. Leipuri ei koskaan ole ammatillisesti valmis. Ala kehittyy, uusia tekniikoita ja ratkaisuja tulee jatkuvasti. Näin mielenkiinto ja intohimo leivontaa kohtaan säilyy”, Juliana kertoo.
Julianan ominta aluetta ovat modernit, useamman komponentin leivonnaiset, joiden toteuttaminen vaatii äärimmäistä tarkkuutta. Kansainväliset trendit kuuluvat myös hänen työkalupakkiinsa. Julianan taidot ja tiedot pääsevät esille muun muassa hänen Instagram-tilillään, jossa hän esittelee torstaisin #thursdaycake-postauksissa upeita tuotteita ja tekniikoita.
Ammattilaisten ja alan opiskelijoiden tuomarointi on Hokkaselle erittäin tuttua, mutta oman lempiohjelman tuomarointi herättää monenlaisia tunteita. Päällimmäisenä leivonnan ilo ja yhteiset kokemukset.
”Huikeaa nähdä kotileipureita leipomassa täällä teltassa, kaikilla on se sama intohimo ja rakkaus leivontaan”, hän sanoo.
Juliana saa Koko Suomi leipoo -tulokkaana tukea ohjelman konkarituomarilta Markus Hurskaiselta. Markus on tuttu Koko Suomi leipoo -tuomari jo kolmannelta kaudelta, vuodelta 2017. Hänet tunnetaan ohjelmassa makujen ja rakenteiden taitajana ja varsinaisena pullapoikana, joka odottaa ja rakastaa pullatehtävää jokaisella kaudella.
Leipurina hänen vahvuutensa on erilaisten makujen ja rakenteiden yhdistäminen leipomo- ja konditoriatuotteissa. Kehaiseepa hän vielä ymmärtävänsä hyvin taikinoiden sielunelämää. Leivonta antaa Markukselle loputonta mielihyvää, paikoitellen harmaita hiuksia ja mahdollisuuden nauttia hetkestä ja keskittyä olennaiseen.
”Leivonnassa kiehtoo herkullisten tuotteiden lisäksi sen monipuolisuus ja loputtomat mahdollisuudet. Se on taiteenlaji, jossa ei ole ikinä valmis ja jossa voi aina kehittyä.”
Lähde: MTV Ohjelmaviestintä 23.10.2023
Kommentit
Lähetä kommentti