Kuusamon Juustolle Kultainen Juustohöylä

Kuusamon Juusto Oy on Suomen pohjoisin juustola ja maan toiseksi suurin juustonvalmistaja. Kuvaaja: Pia Lindahl


 

Juustopöytä ry on jakanut vuodesta 2010 lähtien vuosittain Kultaisen Juustohöylä -tunnustuksen juustoalan toimijalle. Palkinto on huomionosoitus eli tapa kannustaa, kiittää, nostaa esille ja palkita suomalaisessa juustomaailmassa kunnostautuneita.

 

Tänä vuonna kyseisen tunnustuksen saa KuusamonJuusto Oy. Kuusamon Juusto Oy on Suomen pohjoisin juustola ja maan toiseksi suurin juustonvalmistaja. Kuusamon Osuusmeijeri on perustettu vuonna 1951 ja sen ensimmäinen juusto valmistus 10.8.1961. Monien vaiheiden jälkeen yrityksen nimi muuttui Kuusamon Juustoksi vuonna 2012.

Kuusamossa juustot, niin emmentalit, kermajuustot kuin edamit, valmistetaan suomalaisesta vastalypsetystä maidosta. Nykyinen juustovalikoima onkin laaja ja monipuolinen. Juustolan parhaimmistoon kuuluu Paimenpoika kermajuusto, aiemmalta nimeltään Pohjanpoika, mikä on mm. palkittu vuonna 2008 juustonäyttelyn 1. sijalla murukolojuustojen sarjassa. Juustola on kehittänyt toimintaansa vuosien kuluessa. Uusimpana tuoteperheenä on markkinoille tänä vuonna tuotu ilmastolle ystävällisempi Parempi -juustoviipaleet sarja, joka on valmistettu ilmastolle -15% CH4 kevyemmästä maidosta. Kuusamossa eletäänkin vahvasti tässä päivässä ja tulevaisuudessa unohtamatta perinteitä.

 

Lähde: Kuusamon Juusto Oy 26.10.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Dubai tarjoaa makeaa ja suolaista

Saarioinen luotetuin valmisruokamerkki -tutkimus

Punto e Pasta on hyvä lisä Tikkurilan ravintolatarjontaan