Parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkittiin
![]() |
Baarimestarien sarjan voittaja Sampsa Tukia. Kuva: Antero Semi |
Suomen parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkittiin Helsingin Oopperatalossa maanantai-iltana. PRO-tunnustuspalkinnot jaettiin 22. kerran.
PRO-gaalassa oli ehdolla 48 finalistia horeca-alan työpaikoista ympäri Suomen. Ehdokkaat asetettiin kansanäänestyksellä, ja lopulliset voittajat valitsi ravintola-ammattilaisista koostuva tuomaristo. Palkinnot jaettiin säihkyvässä gaalassa Helsingin Oopperatalossa.
Ehdokkaat oli jaettu 16 sarjaan. Lehdistöraati valitsi lisäksi oman PRO-voittajansa. Lehdistöpalkinnon sai helsinkiläisen ravintola Savoyn kokki Annika Arolainen, joka pokkasi myös ravintolan kokki -sarjan PRO-palkinnon.
”Jaamme huolen, mistä alalle riittää hakijoita ja tekijöitä. Ahkera, oma-aloitteinen ja tavoitteellinen Annika Arolainen on erinomainen esikuva nuorille tilanteessa, jossa alan oppilaitoksilla on paineita saada luokat täyteen”, lehdistöraadin puheenjohtaja Eeva Paljakka toteaa.
Uutuutena myönnetyn elämäntyöpalkinnon sai Royal-ravintoloiden entinen toimitusjohtaja, pitkän linjan horeca-vaikuttaja Kasperi Saari.
PRO-voittajat 2024
AMMATTIKEITTIÖN TYÖNTEKIJÄ
Mika Marttila, Palvelukeskus Helsinki, Helsinki
AMMATTIKEITTIÖN KOKKI
Salla Haring, Pikante Ravintola Ellipsi, Tampere
AMMATTIKEITTIÖN PÄÄLLIKKÖ
Maija Kulmala, Pirkanmaan Voimia, Ikaalinen
AMMATTIKEITTIÖN TUOTEKEHITTÄJÄ
Ville Kivinen, Espoo Catering, Espoo
RAVINTOLAPÄÄLLIKKÖ
Petri Väänänen, Ravintola Töölö, Kanresta, Helsinki
RAVINTOLAN ASIAKASPALVELIJA
Osman Helez, Ikea Raisio, Raisio
RAVINTOLAN KOKKI
Annika Arolainen, Ravintola Savoy, Financier Group, Helsinki
Mainos alkaa
Mainos päättyy
RAVINTOLAN KEITTIÖPÄÄLLIKKÖ/-MESTARI
Mikko Pakola, Ravintola Smör, Turku
HOVIMESTARI/SOMMELIER
Jyrki Kemppainen, Eduskunta, Compass Group Finland, Helsinki
BAARIMESTARI
Sampsa Tukia, DeLorean, Jyväskylä
KAHVILAN TYÖNTEKIJÄ
Tarja Glans-Tevilin, Cafe Kaneli, Kanresta, Vantaa
OPETTAJA
Heikki Tuovinen, Omnia, Espoo
YRITTÄJÄ
Anssi ja Marianne Pyysing, Teerenpeli, Lahti
TULOKAS
Lotta Kärmeniemi, Grill
it! Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Espoo
INNOVAATIO
Ainia kiertotalouspalvelu, E.
Ahlström, Helsinki
VASTUULLISUUS
Unicafe, Ylva, Helsinki
LEHDISTÖN PRO-PALKINTO
Annika Arolainen, Ravintola Savoy, Financier Group, Helsinki
ELÄMÄNTYÖ
Kasperi Saari, toimitusjohtaja, Royal-ravintolat, Helsinki
PRO-tunnustuspalkinnot jakaa horeca-alan ammattilaisten Aromi-lehti. Avec ja Aromi kuuluvat samaan Mediakonserni Keskisuomalaiseen. Aikaisempien vuosien PRO-voittajat löydät täältä.
![]() |
Ravintolan keittiömestarin/-päällikön PRO-palkinnon voitti Mikko Pakola (vas.). Kuva: Antero Semi |
Lähde: Avec Media 29.1.2024
Kommentit
Lähetä kommentti