Parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkittiin

Baarimestarien sarjan voittaja Sampsa Tukia. Kuva: Antero Semi


 

Suomen parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkittiin Helsingin Oopperatalossa maanantai-iltana. PRO-tunnustuspalkinnot jaettiin 22. kerran.

PRO-gaalassa oli ehdolla 48 finalistia horeca-alan työpaikoista ympäri Suomen. Ehdokkaat asetettiin kansanäänestyksellä, ja lopulliset voittajat valitsi ravintola-ammattilaisista koostuva tuomaristo. Palkinnot jaettiin säihkyvässä gaalassa Helsingin Oopperatalossa.

Ehdokkaat oli jaettu 16 sarjaan. Lehdistöraati valitsi lisäksi oman PRO-voittajansa. Lehdistöpalkinnon sai helsinkiläisen ravintola Savoyn kokki Annika Arolainen, joka pokkasi myös ravintolan kokki -sarjan PRO-palkinnon.

”Jaamme huolen, mistä alalle riittää hakijoita ja tekijöitä. Ahkera, oma-aloitteinen ja tavoitteellinen Annika Arolainen on erinomainen esikuva nuorille tilanteessa, jossa alan oppilaitoksilla on paineita saada luokat täyteen”, lehdistöraadin puheenjohtaja Eeva Paljakka toteaa.

Uutuutena myönnetyn elämäntyöpalkinnon sai Royal-ravintoloiden entinen toimitusjohtaja, pitkän linjan horeca-vaikuttaja Kasperi Saari.

PRO-voittajat 2024

AMMATTIKEITTIÖN TYÖNTEKIJÄ
Mika Marttila, Palvelukeskus Helsinki, Helsinki

AMMATTIKEITTIÖN KOKKI
Salla Haring, Pikante Ravintola Ellipsi, Tampere

AMMATTIKEITTIÖN PÄÄLLIKKÖ
Maija Kulmala, Pirkanmaan Voimia, Ikaalinen

AMMATTIKEITTIÖN TUOTEKEHITTÄJÄ
Ville Kivinen, Espoo Catering, Espoo

RAVINTOLAPÄÄLLIKKÖ
Petri Väänänen, Ravintola Töölö, Kanresta, Helsinki

RAVINTOLAN ASIAKASPALVELIJA
Osman Helez, Ikea Raisio, Raisio

RAVINTOLAN KOKKI
Annika Arolainen, Ravintola Savoy, Financier Group, Helsinki

Mainos alkaa

Mainos päättyy

RAVINTOLAN KEITTIÖPÄÄLLIKKÖ/-MESTARI
Mikko Pakola, Ravintola Smör, Turku

HOVIMESTARI/SOMMELIER
Jyrki Kemppainen, Eduskunta, Compass Group Finland, Helsinki

BAARIMESTARI
Sampsa Tukia, DeLorean, Jyväskylä

KAHVILAN TYÖNTEKIJÄ
Tarja Glans-Tevilin, Cafe Kaneli, Kanresta, Vantaa

OPETTAJA
Heikki Tuovinen, Omnia, Espoo

YRITTÄJÄ
Anssi ja Marianne Pyysing, Teerenpeli, Lahti

TULOKAS
Lotta Kärmeniemi
, Grill it! Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Espoo

INNOVAATIO
Ainia kiertotalouspalvelu
, E. Ahlström, Helsinki

VASTUULLISUUS
Unicafe
, Ylva, Helsinki

LEHDISTÖN PRO-PALKINTO
Annika Arolainen, Ravintola Savoy, Financier Group, Helsinki

ELÄMÄNTYÖ
Kasperi Saari, toimitusjohtaja, Royal-ravintolat, Helsinki 

 

PRO-tunnustuspalkinnot jakaa horeca-alan ammattilaisten Aromi-lehti. Avec ja Aromi kuuluvat samaan Mediakonserni Keskisuomalaiseen. Aikaisempien vuosien PRO-voittajat löydät täältä.

 

Ravintolan keittiömestarin/-päällikön PRO-palkinnon voitti Mikko Pakola (vas.). Kuva: Antero Semi


 

 

Lähde: Avec Media 29.1.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Dubai tarjoaa makeaa ja suolaista

Saarioinen luotetuin valmisruokamerkki -tutkimus

Punto e Pasta on hyvä lisä Tikkurilan ravintolatarjontaan