Pohjoismaiden Michelin-tähdet jaetaan Helsingissä

Michelin-tähdet ovat ravintola-alan himotuin palkinto. Perinteisten tähtien lisäksi julkistetaan Green Star -vastuullisuustunnustukset ja erikoispalkinnot, kuten parhaan sommelierin tunnustus. Kuva: Jarno Terho


 

Pohjoismaiden Michelin-tähdet julkistetaan Helsingissä toukokuussa 2024.

Pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähdet julkistetaan ensi kertaa Helsingissä. Vuosittain julkaistavaan The Michelin Guide Nordic Countries -oppaaseen kuuluvat Ruotsi, Suomi, Tanska, Norja ja Islanti.

Palkintoseremonia järjestetään Savoy-teatterissa Helsingin ydinkeskustassa maanantaina 27. toukokuuta 2024. Seremoniasta siirrytään Helsingin kaupungintalolle, jossa on tarjolla suomalaisen ja pohjoismaisen keittiön antimia. Paikalle kutsutaan kaikki pohjoismaisten Michelin-ravintoloiden keittiömestarit.

“Meillä on suuri ilo ilmoittaa, että vuosittainen Pohjoismaiden seremoniamme järjestetään ensimmäistä kertaa Helsingin upeassa kaupungissa. Suomen pääkaupunkina ja ruokakulttuurin kansallisena lippulaivana Helsinki on täydellinen paikka parhaan pohjoismaisen gastronomisen osaamisen yhteensaattamiseen”, Michelin Guide -julkaisujen kansainvälinen johtaja Gwendal Poullennec hehkuttaa.

Tähtien julkistus järjestetään vuosittain vaihtuvissa kaupungeissa. Seremonia järjestettiin viime vuonna Turussa. Sitä ennen tapahtumaa ei ollut järjestetty Suomessa.

“Mahtavaa, että Michelin valitsi meidät järjestämään yhden maailman kuuluisimmista ravintolatapahtumista”, Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva iloitsee.

“Pohjoismaisten Michelin-tähtien julkistus on paikallisille ruoka-ammattilaisille upea tilaisuus esitellä osaamistaan ja erikoisuuksiaan. Helsingin ruokakulttuurin vahvuuksia ovat monipuolisuus, persoonallisuus ja eräänlainen ainutlaatuisuus. Meillä on rohkeutta yhdistellä uutta ja vanhaa, itäistä, läntistä ja pohjoista. Uskallamme keksiä täysin uusia juttuja. Ruoka on avaintekijä Helsingin elinvoimaisuudessa ja houkuttelevuudessa, ja se on yksi tulevan vuoden tärkeimpiä kiintopisteitämme.”

 

Lähde: Avecmedia 9.1.2024

 

 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Dubai tarjoaa makeaa ja suolaista

Espoon Kivenlahteen kaksi uutta ravintolaa

Saarioinen luotetuin valmisruokamerkki -tutkimus