Vapuksi snack-lautanen ja munkkeja
Vappu avaa pitkään odotetun kevään ja kesän juhlakauden. Vapun tärkeimpiä herkkuja ovat tietysti tuoreet vappumunkit. Iloiseen kevään juhlaan sopivat mainiosti herkulliset pienet suolaiset napostelupalat. Kasvispohjaiset herkut ovat helppo ja näppärä valinta niin juhlapöytään, vappubrunssille kuin piknikillekin.
Maukkaat Apetit Kukkakaaliwingsit valmistuvat vaivattomasti uunissa tai airfryerissä – sopivatpa ne myös grillattavaksi. Näppärät napostelutuotteet maistuvat sellaisenaan sekä sopivat esimerkiksi tacojen täytteeksi tai salaattipöytään.
”Apetit Kukkakaaliwingsit ovat jo
kestosuosikki, joka kerää ihastusta ruokavalioon katsomatta. Jos pidät
mausteisemmista ruoista, kannattaa ehdottomasti kokeilla kevään uusia
wings-makuja: Buffalo ja Hot BBQ”, kertoo Apetitin brändi- ja tuoteryhmäpäällikkö
Wilhelmiina Ritala.
Apetitin Kukkakaaliwingsit ovat paitsi maukas sekä huoleton vaihtoehto sillä
vegaanisina, laktoosittomina ja gluteenittomina ne sopivat moneen
erityisruokavalioon.
Iman ja Leena: Pikkusuolaisista ja dipeistä juhlava platteri
”Kukkakaaliwingsejä täydentävät herkulliset dipit ja kastikkeet. Pakkauksista
löytyvät kullekin maulle sopivat dippireseptit. Vappuun suosittelen kuitenkin
erityisesti ranch-dippiä ja hot honey -majoneesia, joiden
reseptit ovat vuosikumppanimme Iman Gharagozlun ja Leena Ahokkaan käsialaa”,
sanoo Ritala.
Juhlapöytään tai säiden salliessa piknikviltille voi valmistaa monipuolisen
dippiplatterin, johon sopivat wingsien ohella esimerkiksi
jalapeno-cheddar-kukkakaalitikut, AURA® juusto & porkkananugetit sekä
tuoreet kasvikset.
Uppopaistossa tärkeintä on tasainen paistolämpötila ja turvallisuus
Rypsiöljy on vapun hittituote, sillä klassiset makeat herkut, munkkirinkelit
ja tippaleivät valmistetaan uppopaistamalla. Tähän
rypsiöljy sopii erinomaisesti miedon ja tasapainoisen makunsa ansiosta. Se on
jokaisen keittiön luottotuote niin ruoanlaitossa kuin leivonnassa.
Uppopaistaessa öljyn lämpötila on kaiken a ja
o. Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti vinkkaa, että 180 astetta on
paras lämpötila uppopaistamiseen. Lämpömittari helpottaa lämpötilan tasaisena
pitämisessä. Lisäksi kannattaa lisätä paistettavat tuotteet öljyyn pienissä
erissä, jotta öljy ei pääse jäähtymään. Liian viileä öljy myös imeytyy
taikinaan, jolloin lopputulos ei ole kuohkea. Myös välineisiin tulee kiinnittää
huomiota.
”Valitse riittävän iso kattila, ettei kuuma öljy pääse roiskumaan. Pidä
kattilan kansi aina lähettyvillä, jotta kattilan saa peitettyä nopeasti
vaaratilanteen sattuessa. Myös sammutuspeite on hyvä pitää käden ulottuvilla”,
Hursti muistuttaa turvallisuusseikoista.
Jos vappusää sallii, voi uppopaistamisen tehdä myös ulkona esimerkiksi
kaasugrillin sivupolttimolla tai siirrettävällä keittolevyllä. Näin rasvan
tuoksu jää ulos. Ulkona on tärkeää varmistaa, että kattilan alusta on vakaa,
jotta kuuma kattila öljyineen ei pääse kaatumaan.
Munkkien valmistukseen käytetyn öljyn voi
käyttää uudelleen.
”Öljyn voi käyttää uudelleen ainakin toisen kerran uppopaistoon tai lettujen
paistamiseen. Siivilöi jäähtynyt öljy ja säilytä lasipurkissa jääkaapissa”,
Hursti vinkkaan.
Kun on aika hävittää uppopaistossa käytetty öljy, tulee se tehdä oikein. Pienen
määrän ruokaöljyä voi imeyttää talouspaperiin ja lajitella kompostoriin tai
biojäteastiaan. Isompi määrä tulee hävittää polttokelpoisena jätteenä tiiviisti
pakattuna esimerkiksi maitotölkkiin. Ruokaöljyä ei saa kaataa viemäriin.
Tutustu resepteihin:
Tutustu tuotteisiin:
Lähde: Apetit Oyj 25.4.2024
Kommentit
Lähetä kommentti