Fazer tuo Mestarileipurin Reissumiehen ruokapöytään

Kisan voittanut Oululainen Reissumies Mestarileipuri Rosmariini-merisuola on nyt saatavilla ruokakaupoista ympäri Suomen.


 

Fazerin järjestämässä Reissumies Mestarileipuri -kilpailussa voiton vei intohimoinen kotileipuri Nina Åström Hämeenlinnasta. Mestarileipuri-konseptin kautta kuluttajat pääsevät Fazer Leipomoiden tuotekehityksen ytimeen ja entisestään rikastuttamaan suomalaista leipäkulttuuria. Kisan voittanut Oululainen Reissumies Mestarileipuri Rosmariini-merisuola on nyt saatavilla ruokakaupoista ympäri Suomen.

Toisen kerran järjestettyyn Mestarileipuri-kisaan osallistui liki sata taitavaa kotileipuria, joiden joukosta valittiin kolme finalistia. Finaalileivonta tehtiin Fazerin Lahden leipomossa ja voittajaksi valittiin Nina Åströmin suunnittelema rosmariinilla ja merisuolalla höystetty ruisleipä.

”Suomalainen leipäkulttuuri on rikas, ja haluamme kilpailun kautta antaa leivonnasta kiinnostuneille mahdollisuuden osallistua tuotekehitykseen ja vaikuttaa suomalaisen leipäkulttuurin ja tarjonnan monipuolistamiseen”, kertoo Fazer Leipomot Suomen markkinointijohtaja Anna Kanerva. ”Mestarileipuri-kilpailun avulla aktivoimme innokkaita kotileipureita ja samalla löydämme yhdessä uusia leipäreseptejä. Reissumies-brändimme haluaa elää tässä päivässä ja ottaa kuluttajat mukaan tuotteidensa kehittämiseen.”

Nina Åströmin kehittämä Oululainen Reissumies Mestarileipuri Rosmariini-merisuola tuo mukavaa vaihtelua ruisleipävalikoimaan. Tuote leivotaan Fazerin oman myllyn kotimaisista jauhoista. Nina haki voittajareseptiinsä vaikutteita maustettujen leipätikkujen ja focaccian maailmasta.

”Ideani oikeastaan vain pompahti päähäni. Rakastan tehdä vanhoista leivän jämistä leipätikkuja ja niitä maustan eri mausteilla. Lempimausteeni on rosmariini ja ajattelin sen yhdistää rukiin makuun”, Nina kertoo.

 ”Rakastan leipomista, se tekee minut onnelliseksi. Olen perheeni ja oikeastaan koko sukuni innokkain kotileipuri. Tykkään yhdistellä ja kokeilla uusia makuja ja reseptejä tai miksata vanhempia reseptejä uusilla höysteillä”, hän jatkaa.

Oululainen Mestarileipuri-tuotteiden sarja saa jatkoa myös vuonna 2025, jolloin seuraava kuluttajan kehittämällä reseptillä leivottu Reissumies saapuu kauppoihin. Järjestyksessään kolmanteen Mestarileipuri-kilpailuun saapui peräti 300 resepti-ideaa, ja voittaja ratkeaa kesäkuussa 2024 järjestettävässä finaalissa. 

 

Lähde: Fazer Group 22.5.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Dubai tarjoaa makeaa ja suolaista

Saarioinen luotetuin valmisruokamerkki -tutkimus

Punto e Pasta on hyvä lisä Tikkurilan ravintolatarjontaan