Grillatut herkkusienet hyvää kesäruokaa

Yksi suosituimmista raaka-aineista on herkkusieni, joka tarjoaa monipuolisen ja maukkaan vaihtoehdon kesän grillihetkiin.


 

Kesäisin suomalaiset pöydät täyttyvät iloisista hetkistä ja herkullisista grilliruuista. Yksi suosituimmista raaka-aineista on herkkusieni, joka tarjoaa monipuolisen ja maukkaan vaihtoehdon kesän grillihetkiin.

Makua ruokiin kotimaisista herkkusienistä

Champin herkkusienet ovat täydellinen valinta monipuoliseen kesäruokailuun, oli kyse sitten rentouttavasta perhepiknikistä, ystävien kesäillanvietosta tai vaikkapa perinteisestä juhannusgrillauksesta. Sienet sopivat mainiosti osaksi erilaisia ruokalajeja, kuten vartaita, salaatteja, piirakoita tai vaikka burgereita.

Champin herkkusienet tuovat ruokiin syvää makua ja täyteläisyyttä, tarjoten monia mahdollisuuksia kaikkien kesäkeittiöön. Voit valmistaa herkullisia sieniruokia niin kasvis- kuin lihansyöjille, ja niiden lisääminen resepteihin tuo annoksiin runsautta ja unohtumattomia makuelämyksiä. Katso alta kesäiset grillisienireseptit, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaan.

VÄLIMERELLISET GRILLISIENET

Välimerelliset grillisienet ovat täydellinen valinta kesän grillihetkiin. Valitse sieniksi isoja herkkusieniä ja tarjoile ne raikkaan salaatin kanssa. 

AINEKSET

6 kpl Champ grillisientä tai jumbosientä
100 g vuohenjuustoa
150 g parmankinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua
rosmariinia

VALMISTUSOHJEET

1.    Poista herkkusienistä jalat. Täytä sienet vuohenjuustolla ja paina vuohenjuuston joukkoon rosmariinia.

2.    Pyöräytä sienten ympärille parmankinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua.

3.    Grillaa kuumassa grillissä käännellen, kunnes sieni kypsyy ja pinta on rapea ja kauniin värinen.

GRILLATUT HERKKUSIENIVARTAAT

Grillatut herkkusienivartaat saavat pintaansa maistuvan ja mausteisen marinadin, joka valmistuu helpolla vain muutamasta raaka-aineesta, kuten balsamicokastikkeesta, soijakastikkeesta, valkosipulista ja inkivääristä. Marinadi tuo herkkusienille mehukkuutta, antaen samalla myös kauniin kiiltävän ulkonäön. 

AINEKSET

350 g Champ herkkusieniä
1 dl     tummaa balsamicokastiketta
1/2 dl  soijakastiketta
2         valkosipulin kynttä
1 tl      tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2 tl   mustapippuria myllystä
1/2 dl  Vihreä Keiju persiljaa hienonnettuna

VALMISTUSOHJEET

1.    Laita puuvartaat likoamaan veteen. Halkaise herkkusienet.

2.    Yhdistä maustekastikkeet, mausteet, hienonnettu valkosipuli ja inkivääri.

3.    Sekoita herkkusienet marinadin joukkoon ja anna marinoitua noin 30 minuuttia.

4.    Pujota herkkusienet vartaisiin. Säästä kulhon pohjalle jäänyt marinadi glaseeraukseen.

5.    Grillaa vartaat kuumassa grillissä molemmin puolin muutama minuutti.

6.    Sivele lopuksi marinadia vartaiden pintaan ja ripottele hienonnettua persiljaa päälle.

PORTOBELLOBURGER

Marinoitu ja paistettu portobellosieni on erinomainen korvaaja perinteiselle hampurilaispihville. Grillaamalla sienet ja sämpylät saat burgereihin lisää makua. Saat tästä annoksesta kasvisversion jättämällä pekonin kokonaan pois.

AINEKSET

4 kpl Champ portobelloja
1 dl   tummaa balsamietikkaa
2       valkosipulinkynttä
2 rkl  oliiviöljyä
4 kpl cheddarjuusto viipaleita
8 kpl pekoni viipaleita
4 kpl briossisämpylää
100 g paahdettua sipulia
rucolaa

MAJONEESI

1/2 dl majoneesia
2 tl tryffeliöljyä

TOMAATTIHILLOKE

200 g miniluumutomaatteja
2 rkl   ruokosokeria
2 rkl  omenaviinietikkaa
2 dl   vettä
1 tl   suolaa
2     valkosipulinkynttä
mustapippuria ja chilijauhetta

VALMISTUS

1.    Ota sienistä kannat irti ja marinoi balsamietikan, hienonnetun valkosipulin ja oliiviöljyn kanssa.

2.    Paahda sieniä grillissä tai uunissa 200 asteessa 10–15 minuuttia välillä käännellen.

3.    Aseta juustoviipaleita sienien päälle ja odota kunnes juusto on vähän sulanut.

4.    Paahda pekonit pannulla tai grillissä ja lämmitä myös halkaistut briossisämpylät.

5.    Valmista majoneesi sekoittamalla tryffeliöljy majoneesin joukkoon.

6.    Valmista tomaattihilloke keittämällä miniluumutomaatteja, ruokosokeria, omenaviinietikkaa, vettä, suolaa, pippuria, hienonnettua valkosipulia ja chilijauhetta kasaan. Jäähdytä.

7.    Kokoa burger levittämällä tryffelimajoneesia briossipuolikkaan pohjalle ja sen päälle paahdettua sipulia, paahdettu portobello, rucolaa ja lopuksi tomaattihilloketta. Lisää briossin kansi päälle.

 


 

Katso lisää herkullisia herkkusienireseptejä https://champ.fi/reseptikategoriat/sienet-grillissa/

Lähde: Champ 27.5.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Dubai tarjoaa makeaa ja suolaista

Saarioinen luotetuin valmisruokamerkki -tutkimus

Punto e Pasta on hyvä lisä Tikkurilan ravintolatarjontaan