Japanilainen huippukokki vierailee Finnjävel Salongissa
Norihito Endo ja Tommi Tuominen yhdistävät
taitonsa ja
kesän parhaat ainekset suositussa illallisessa 13.–16.8.2024.
Japanilainen huippukokki Norihito Endo ei saanut Suomesta tarpeekseen viime lokakuisella ensivisiitillään, vaikka Finnjävel Salongin porukka vei pirulliseen tapaansa sushimestarin saunomaan ja uimaan hyiseen mereen. Elokuun 13.–16. päivänä tiistaista perjantaihin Finnjävel Salongissa voi nauttia illallista lämpimissä yhteistyötunnelmissa: paras japanilainen keittotaito yhdistyy silloin suomalaisen kesäsesongin upeimpiin aineksiin.
Finnjävel X Endo -illallisella asiakkaat
pääsevät seuraamaan Norihito Endon kädentaitoja, sillä
Endo-san leikkaa kalat ja lihat ja valmistelee annokset
tiiminsä kanssa alusta loppuun salissa. Sushimestari tuo
mukanaan paitsi näyttävät veitsensä, myös perinteisiä japanilaisia
huipputuotteita, joilla viimeistellään suomalaisten kauden ainesten ja
japanilaisen eleganssin liitto. Taituroinnin lomassa Norihito Endo kertoo
ja keskustelee annoksista, raaka-aineista ja ruokafilosofiastaan.
Japanissa Endo-san on saavuttanut mainetta sushitaiteen uudistajana. Nuorena kokkina hän haki oppinsa kolmen Michelin-tähden keittiömestareilta Hachiro Mizutanilta ja Takashi Saitolta. Omaksuttuaan vankat taidot Endo-san alkoi tuoda ruokakulttuuriin omaa näkemystään. Nykyään hän yhdistelee perinteistä ja modernia kulinarismia omassa Ebisu Endo -ravintolassaan Tokiossa.
Finnjävel X Endo -menun seitsemästä ruokalajista kolme on keittiömestari Tommi Tuomisen käsialaa. Myös jälkiruoka nautitaan Finnjäveleiden hienostuneeseen tapaan. Illalliset tarjoillaan tiistaista perjantaihin klo 18.30. Lihaton ja laktoositon ruokavalio voidaan huomioida.
Finnjävel X Endo -menu: 168 €, valittavana juomapaketti 146 €. Tarjolla on lisäksi koko Finnjävel Salongin juomavalikoima laseittain, ja tietysti sakea.
Lähde: Finnjävell Sali ja Salonki 4.6.2024
Kommentit
Lähetä kommentti