Pori on Suomen kebab-pääkaupunki

Pori, Turku ja Lappeenranta ovat Suomen kebab-kaupungit. Kuva: Adobe Stock photo


 

Foodora selvitti tilastoistaan, missä Suomen kaupungeissa kebab maistuu eniten. Tulos paljasti kymmenen kärjen, jonka voittajakaupungissa kebabia nautitaan selvästi enemmän kuin muissa listalle sijoittuneissa kaupungeissa.

 

Foodoran suosituimmat tilatut annokset ympäri vuoden ovat omavalintainen pizza, hampurilaiset ja kebab. Tilastollisesti nämä kolme kärkisuosikkia vaihtelevat alueittain, ja tietyillä paikkakunnilla myös aasialainen keittiö nousee esiin suosituimpien listalla. Vaikka comfort food on erittäin suosittua viikonloppuiltaisin, myös arkipäivien tilaukset ovat lisääntyneet merkittävästi. 

Foodora selvitti missä Suomen kaupungeissa kebab maistuu kaikkein eniten. Tilatuimmat kebab-annokset ovat kebabrulla, kebab ranskalaisilla, kebab riisillä, iskender kebab ja kebab perunoilla. Tässä kebab-kaupunkien TOP 10:

1.    Pori

2.    Turku

3.    Lappeenranta

4.    Tampere

5.    Kuopio

6.    Oulu

7.    Vaasa

8.    Rovaniemi

9.    MIkkeli

10.Helsinki

Porilaiset nauttivat kebabista selvästi enemmän kuin muut, mikä asettaa heidät kirkkaasti kärkeen. Turku ja Lappeenranta nousevat hienosti lähes tasoissa kohti seuraavia sijoja. Myöskään Tampere tai Kuopio eivät jää kauas taakse edellä mainituista kaupungeista.

– Kebab on ollut kautta aikojen Foodoran yksi suosituimmista annoksista ja sitä syödään erityisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Mielenkiintoista on silti, että juuri länsi-Suomen kaupungit Pori ja Turku nousevat kärkeen, koska turkulaisille maistuvat myös hampurilaiset, eivätkä porilaiset tule paljoa perässä tässä. Lappeenrannassa taas on tunnetusti paljon kebab-ravintoloita, kertoo Foodoran kaupallinen johtaja Einar Toivonen.

Vertailu eri kaupunkien kesken tehtiin suhteuttamalla kebabin tilaukset asukaslukuun nähden viimeisen kuuden kuukauden ajalta.

 

Lähde: Foodora 26.6.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Dubai tarjoaa makeaa ja suolaista

Saarioinen luotetuin valmisruokamerkki -tutkimus

Punto e Pasta on hyvä lisä Tikkurilan ravintolatarjontaan