Opas japanilaisen ruoan saloihin
![]() |
Kansi: Satu Enstedt |
Japanissa kaksikymmentä vuotta asuneen opettaja ja ravintolayrittäjä Marjo Sekin 50 herkullista ruokaohjetta antavat kattavan kuvan japanilaisesta perinteikkäästä kotiruoasta.
Marjo Sekin tietokirja Makumatkoja Japaniin on julkaistu Aviadorin kustantamana.
Mitä ovat yliopistoperunat ja miten ne ovat
saaneet alkunsa? Miksi suolaa ripotellaan olkapäille ja ulko-oven eteen? Miten
tehdään elävä pöytä -kattaus? Mitä on miso, entä räntäsake, ja miksi sakea
pitäisi juoda häissä ja hautajaisissa? Miksi japanilaiset elävät terveenä
pitempään kuin muut?
Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saa vastauksen ruokiin liittyvistä
tarinoista, jotka ovat syntyneet Marjo Sekin kokemuksista Japanissa,
jossa hän toimi ravintoloitsijana ja peruskoulun opettajana kahdenkymmenen
vuoden ajan. Japanilaisen puolisona, äitinä ja ravintolayrittäjänä hänellä oli
mahdollisuus tutustua Japanin ruokakulttuuriin monesta näkökulmasta.
Ohjeet ovat yksinkertaisia ja helppoja toteuttaa Suomessa saatavilla olevista
raaka-aineista.
Kouvolassa asuva Marjo Seki on viettänyt elämästään 20 vuotta Japanissa,
jossa hän toimi peruskoulun opettajana Tokiossa ja ravintoloitsijana
Jokohamassa. Suomeen palattuaan Marjo toi sushit Tampereelle ja perusti
kaupungin ensimmäisen japanilaisen ravintolan, Marusekin.
SEKI, MARJO : Makumatkoja Japaniin
240 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523812819
Ilmestymisaika: Elokuu 2024
Lähde: Aviador Kustannus 12.8.2024
Kommentit
Lähetä kommentti