Ravintola-alan huippuosaajat Messukeskukseen
![]() |
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija ovat ravintola-alan arvostetuimmat kilpailut Suomessa. |
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut järjestetään Viini & Ruoka -messuilla 24.–25.10. Kyseessä on ravintola-alan ammattilaisten merkittävimmät kisat Suomessa, ja niiden tarkoituksena on nostaa esille keittiön ja salin huippuammattilaisia sekä lisätä ravintola-alan arvostusta ja vetovoimaa.
Kisat tarjoavat alan ammattilaisille mahdollisuuden näyttää taitonsa ja innovatiivisuutensa. Kisakatsomo täyttyy kaksipäiväisen finaalin aikana niin ravintola-alan ammattilaisista kuin ruokakulttuurista kiinnostuneista messukävijöistä. Vuoden Kokki palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä.
Nykyisten suomenmestareiden edustusvuosi päättymässä
Viime vuonna Vuoden Kokki -kisan voiton vei Johan Kurkela ja Vuoden Tarjoilija -kisan voiton Kirsi Seppänen. Vuoden aikana he ovat päässeet tekemään yhteistyöprojekteja kilpailun kumppaneiden kanssa.
“Edustusvuosi on mennyt hyvin ja mielekkäiden projektien parissa. Vuoden Kokki -kilpailu on merkittävä ponnahduslauta alan ammattilaisille sekä tärkeä esikuvien lähde nuorille alasta kiinnostuneille. Kilpailu tarjoaa mahdollisuuden kehittää omaa ammattitaitoa ja verkostoitua muiden huippuammattilaisten kanssa,” Kurkela sanoo.
Hallitsevat suomenmestarit korostavat kilpailujen merkitystä koko suomalaiselle ravintola-alalle.
“Kilpailuilla on iso merkitys alan esille nostamisessa – varsinkin saliammattilaisten puolelta. Kokit näkyvät huomattavasti enemmän esimerkiksi mediassa, joten tarjoilijoiden esiin tuominen on hyvä juttu. Myös verkostoituminen on isossa osassa näissä kisoissa, ja kisapäivät poikivatkin monesti uusia yhteistyökuvioita. Kisaajan näkökulmasta tietynlainen itsensä voittaminen ja haastaminen sekä ammattitaidon kehittäminen ovat tärkeitä,” Seppänen summaa.
Johan Kurkela on suunnitellut tämän vuoden messuille Viini & Ruoka -menun, jolle Kirsi Seppänen on parittanut viinisuositukset ja suunnitellut illalliselle sopivan cocktailin. Lisätietoja menusta ja reseptit: www.viiniruoka.fi/viinijaruokamenu.
Uudet suomenmestarit kruunataan perjantaina 25.10. klo 18 alkaen
Vuoden Kokki 2024- ja Vuoden Tarjoilija 2024 -kilpailut järjestetään Viini & Ruoka -tapahtuman Näytöskeittiössä Helsingin Messukeskuksessa torstaina 24.10. klo 12.00–17.30 ja perjantaina 25.10. klo 12.00–18.00. Voittajat julkistetaan ja palkitaan perjantaina klo 18 alkaen.
Vuoden Kokki 2024 -finalistit:
Kim Mustonen (Havu Kitchen & Bar), Tahko
Simo
Harrivaara (Hiiohoi Oy/Harrydanger), Helsinki
Sami
Hakamäki (Yksityiskokkipalvelut Sami Hakamäki & Kumppanit),
Lempäälä
Alfred
Tallberg (Shelter), Helsinki
Petri
Koski (Grön), Helsinki
Simon
Selin (Restarant HEJM & Restaurant FRÖJ), Vaasa
Vuoden Tarjoilija 2024 -finalistit:
Jeremias Salonen (Viinihuone Vinossa), Turku
Leeni
Hyvärinen (Freelancer), Oslo
Alma
Syrjäinen (Ravintola Kummisetä), Helsinki
Janika
Tiensuu (Ravintola Fiasco), Helsinki
Katriina
Suominen (Finnair Oyj/Freelancer), Vantaa
Tiia
Hänninen (King Crab House), Sirkka/Levi
Lähde: Messukeskus 16.10.2024
Kommentit
Lähetä kommentti