Vietnamilainen keittiö on nyt trendikkäin
![]() |
Ylivoimaisesti nousevin trendi on vietnamilainen keittiö. Myös kanan suosio näyttää kasvavan jatkuvasti. |
Foodora selvitti, mikä keittiö trendaa kaikkein eniten ja samalla selvisi, mikä raaka-aine on kaikkein suosituin. Tilastot kerättiin viimeisen kuuden kuukauden ajalta. Ylivoimaisesti nousevin trendi on vietnamilainen keittiö. Myös kanan suosio näyttää kasvavan jatkuvasti.
Foodoran kautta tilatuimpien ruokien joukossa ovat tutut klassikot eli pizzat, hampurilaiset ja kebabit, mutta aasialaiset maut ovat kuitenkin tasaisesti kasvattaneet suosiotaan. Kiinalainen, thaimaalainen ja nepalilainen ruoka ovat olleet suomalaisten mieleen jo pitkään. Niiden rinnalle ovat nousseet kuitenkin sushi ja monet muut aasialaiset keittiöt. Erityisesti sushin suosio on kasvanut tasaisesti ja siitä on tullut yksi Foodoran vakiotilauksista.
Yllättäjä löytyy kuitenkin jostain aivan muualta, kuin japanilaisesta keittiöstä. Foodora analysoi viimeisen puolen vuoden tilauksiaan ja ylivoimaisesti trendaavimmaksi keittiöksi on noussut vietnamilainen keittiö, joka hurmaa maukkailla mauillaan ja raikkailla ainesosillaan.
– Vietnamilaisessa keittiössä on omanlaistaan hienostuneisuutta, joka on saanut historiallisia vaikutteita ranskalaisesta keittiöstä, ja annokset tarjoavat siksi täydellisen yhdistelmän makua, terveellisyyttä ja eksotiikkaa. Se sopii moneen makuun ja tilanteeseen, ja onkin helppo ymmärtää, miksi se trendaa, kertoo Foodoran kaupallinen johtaja Einar Toivonen.
Trendaavia ravintoloita löytyy etenkin isoimmista kaupungeista. Marraskuun alussa Helsingissä starttasi Foodora Selection, joka kokoaa yhteen Helsingin tämän hetken kiinnostavimmat ravintolat. Foodora Selection tuo entistä monipuolisempaa ravintolatarjontaa Foodoran käyttäjille. Toistaiseksi Foodora Selection kattaa ravintolat Helsingin alueella, mutta suunnitelmissa on tuoda sama konsepti pikkuhiljaa myös muihin isompiin kaupunkeihin.
Kanan suosio jatkaa kasvuaan
Kana on Foodoran tilauksien perusteella syksyn halutuin raaka-aine. Kanan voittokulku siis jatkuu. Erilaiset kana-annokset ovat olleet suomalaisten mieleen jo pitkään, mutta nyt niiden suosio kasvaa ennennäkemätöntä vauhtia. Kana on monipuolinen raaka-aine, ja sitä voi nauttia monissa eri muodoissa, kuten salaateissa, aasialaisissa ruoissa, burgereissa ja bowleissa.
– Foodoran tilastojen mukaan kanan suosio on kasvanut tasaisesti viimeisten vuosien aikana, eikä tälle trendille näy loppua. Vaikka punaista lihaa syödään edelleen, kanan kulutus on selkeästi kasvussa ja se näkyy Foodoran tilauksissa, kertoo Toivonen.
Vaikka Foodoran sovelluksessa suosituinta ruokaa ovatkin pizzat, hampurilaiset ja kebab, kiinnostus erilaisia pienempiä kansainvälisiä keittiöitä ja erikoistuneempia ravintolaketjuja kohtaan on kasvanut. Suomalaiset syövät eniten helppoa comfort foodia, jonka voi tilata nopeasti minne haluaa. Aasialaisen street foodin suosio on kasvussa.
Lähde: Foodora 12.11.2024
Kommentit
Lähetä kommentti