Hans Välimäki avaa uuden ravintolan
![]() |
Maria von Graevenitz-Välimäki ja Hans Välimäki kertovat Lionnen eroavan muista heidän luotsaamista ravintoloista muun muassa laajoilla aukioloajoillaan. Kuva: Jarno Jussila |
Helsingin ravintolakenttä saa keväällä uuden tulokkaan, kun Brasserie Lionne avaa ovensa ikonisessa osoitteessa Pohjoisesplanadi 37.
Hans Välimäen uutuusravintola Lionne tuo Helsinkiin ranskalaisvaikutteisen brasserie-elämyksen, jossa yhdistyvät tyylikäs sisustus, monipuolinen menu ja eläväinen tunnelma.
Ravintolan taustalla vaikuttaa sama tiimi kuin suosituissa Bistro Bardot’ssa, Italian Bistro Ginassa, The Rookissa ja Bouchon Carêmessa. Välimäen lisäksi mukana ovat Maria von Graevenitz-Välimäki, Arto Rastas ja Miika Lönn.
Hans Välimäelle Lionnen avaaminen on pitkäaikaisen haaveen toteutuminen:
”Kun aikanaan muutin Tampereelta Helsinkiin, mietin usein, miten hienoa olisi avata ravintola aivan kaupungin sykkeeseen, ihmisvilinän keskelle. Pohjoisesplanadi 37 on osoitteena täydellinen, sijainti tuo mieleen eurooppalaiset esplanadit, jotka ovat täynnä eläväisiä ja viihtyisiä ravintoloita. Haluamme luoda nyt jotain samankaltaista Helsinkiin”, Välimäki kertoo.
Lionnen nimi juontaa juurensa Välimäkien
edelliseen projektiin. ”Bouchon Caremêa suunnitellessamme eräässä logoversiossa
oli leijona, ja nimi ’Lionne’ tuli silloin mieleen. Nyt tuntui, että oli oikea
aika käyttää nimeä – se on elegantti ja samalla helposti lausuttava”, Välimäki
pohtii.
Monipuolinen ravintolakonsepti kutsuu viihtymään aamiaiselta iltaan
Lionne eroaa tiimin aiemmista ravintoloista muun muassa laajoilla
aukioloajoillaan. Ravintola avautuu arkiaamuisin klo 7.30 tarjoten
eurooppalaistyylistä aamiaista, joka sisältää oman leipomon tuotteita, kuten
cronuteja (eräänlaisia makeita, täytettyjä croissantteja), pain au chocolat'ta
(suklaatäytteisiä croissantteja), itse puristettuja mehuja ja tietenkin
munaruokia eri muodoissa sekä muita lämpimiä ja kylmiä annoksia. Lisäksi Lionne
lupaa, että jatkossa sieltä saa kaupungin parasta aamiaispuuroa.
Lounaalla ja illallisella menu tuo esiin brasserie-keittiön parhaat puolet.
Listalta löytyy annoksia monenlaiseen nälkään ja tilanteeseen, muun muassa
salaatteja, pastoja ja klassikoita, kuten Croque Madame ja grillattu hummeri
Thermidor sekä vasikankieligalantiini. Sesonkien mukaiset raaka-aineet ja
käsityön arvostus ovat menun suunnittelun keskiössä. Listalta löytyy kattava
valikoima liha-, kala- ja kasvisannoksia pariisilaiseen tyyliin.
”Ranskalaisen keittiön ydin on yksinkertaisissa mutta täydellisissä asioissa. Mielestäni kolmen kärki ovat kylmä voi, lämmin leipä ja vinaigrette, herkullisia kastikkeita ja jälkiruokia unohtamatta. Näitä haluamme vaalia myös Lionnessa,” Välimäki kuvailee.
“Ravintolan klassisen modernin sisustuksen
takana on suunnittelutoimisto Fyra.
Vaaleat sävyt, näyttävät laattakuviot ja yllättävät yksityiskohdat, kuten
jälkiruokakärryt ja viinihuoneet, luovat tunnelman, joka on yhtä aikaa
elegantti ja kutsuva. Ravintolassa on noin 120 asiakaspaikkaa, lisäksi
ulkoterassi ja tulevana kesänä avattava talviterassi täydentävät
kokonaisuuden”, Maria von Graevenitz-Välimäki, paljastaa.
Tavoitteena mieleenpainuva asiakaskokemus
Brasserie Lionne tarjoaa asiakkailleen
laadukkaan ja monipuolisen ravintolakokemuksen. Ravintolassa voi herkutella
kiireettömällä aamiaisella, nauttia lounasta keskellä työpäivää, piipahtaa
lasilliselle tai viettää pitkän illallisen ystävien seurassa. Ravintolan
ydintiiminä toimii Hans ja Maria Välimäen johdolla joukko kokeneita
ravintola-alan ammattilaisia, joilla on pitkä yhteinen historia. Tiimiä
täydentävät ravintola-alan rautaiset paluumuuttajat ja uudet, nousevat tähdet,
jotka kaikki jakavat yhteisen intohimon luoda jotain ainutlaatuista.
”Haluamme tehdä Lionnesta paikan, johon on helppo tulla mihin aikaan päivästä
tahansa. Meille on tärkeää, että asiakkaat viihtyvät ja tuntevat olonsa
tervetulleeksi”, Maria von Graevenitz-Välimäki summaa.
Brasserie Lionne avautuu huhtikuussa 2025, osoitteessa Pohjoisesplanadi 37. Pöytävarauksia on mahdollista tehdä pian.
Lähde: Le Fou Oy 22.1.2025
Kommentit
Lähetä kommentti