Olutravintola Konttori satsaa valikoimaan
![]() |
Olutravintola Konttorin vaihtuvien hanojen valikoima on laaja. Kuva: Ronja Honko |
25-vuotiaan Olutravintola Konttorin vauhti kiihtyy. 2024 oli Konttorille kaikkien aikojen vuosi sekä olutvalikoiman, myynnin että tilojen laajentumisen suhteen. Tampereen maltainen mahti kurkottaa myös muualle Eurooppaan.
Siinä missä vuonna 2023 vaihtuvissa hanoissamme kävi 731 eri olutta, oli lukema vuoden 2024 osalta jo 808, Konttorin johtaja ja osakas Antti Hannula paljastaa tarkat lukemat.
Kegirumba ja juomien metsästys on intensiivistä touhua, mutta halu tarjota asiakkaille aina jotain uutta ja mielenkiintoista maisteltavaa puskee Hannulaa eteenpäin. Aitoa kiinnostusta ja paljon työtä se vaatii, mutta onnistunut olutravintolakokonaisuus koostuu monista tekijöistä. Siinä ovat mukana panimot, maahantuojat, tapahtumat, henkilökunta sekä tietenkin asiakkaat.
Pitkäjänteinen työ olutravintolana on tuonut Konttorille useita kansallisia alan tunnustuksia, kuten Vuoden Olutravintola 2017 -nimitys Helsinki Beer Festivalin ammattilaisraadin toimesta, sekä Paras Tamperelainen Olutravintola -sarjan voitto vuonna 2023 ja 2024 kaupunkilehti Tamperelaisen lukijaäänestyksessä. Lisäksi Konttori on saanut nimeä ja mainioita kontakteja myös ulkomailla.
– Olemme todella onnellisessa asemassa, kun olemme saaneet luotua itsellemme sellaisen aseman, että panimot niin kotimaassa kuin ulkomaillakin näkevät hanapaikkamme tärkeinä omille tuotteilleen. Olemme hyvin tarkkoja laadun sekä puhtauden suhteen.
– Tavoitteemme on olla merkittävä tekijä Euroopan olutkentällä, summaa Hannula.
Niin paikalliset kuin kansainvälisetkin oluttrendit näkyvät Konttorissa vahvasti. Hannula osaakin sanoa IPAn olevan edelleen voimissaan, mutta toisaalta lagerin suosion olevan hienoisessa nousussa.
– Kyllä lager tulee taas, litrat ovat virranneet.
Konttorin tilastot paljastavat niin hitaammin kehittyvät suosioaallot kuin nopeat ja sähäkät kysyntäpiikitkin, kuten esimerkiksi kansainväliseksi ilmiöksi nousseen Guinness-haasteen nostattama menekki. Se, mitä hanaan vaan saadaan, nopeasti Konttorissa myös "splitatataan".
Perehtyneiden harrastajien karkkikauppa ja nautiskelijoiden olohuone
Laadukkaiden panimotuotteiden laaja ja rivakasti vaihtuva valikoima houkuttaa paikalle perehtyneitä olutharrastajia. Maltainen hyvä kiertää myös asiakkailta Konttorin päällikön suuntaan. Saan toisinaan hyviä vinkkejä mielenkiintoisista uusista tuotteista harrastajilta, jotka ovat puolestaan tulleet meille erikoisuuksien perässä, Hannula valottaa.
Vaikka Konttori saatetaan mieltää vähän hifistelemäänkin taipuvaisten harrastajien herkkupuodiksi, on se myös oluesta muuten vaan nautiskelevan asiakaskunnan toinen olohuone. Merkittäväksi menestyksen salaisuudeksi Hannula uskookin sen, että Konttori on helposti lähestyttävä sekä juotava.
– Meille on tärkeää, ettei kenenkään tarvitse tuntea oloaan tietämättömäksi kaiken olutrunsauden edessä, tai ettei kukaan perinteisten oluttyylien tai vaikka siiderien ystävä joutuisi pohtimaan, löytyykö meiltä hänelle lainkaan sopivaa juomaa. Siksi olemme miettineet myös hanojen ja juomakaappien sijoittelua tarkkaan.
Konttori kasvoi kahteen suuntaan – asiakaspaikat lisääntyivät kolmanneksella
Suosion ohella Konttorissa on kasvanut vahvasti myös tilan tarve. Saadakseen asiakkaille enemmän istumapaikkoja sekä tilaa oluesta sekä seurustelusta nauttimiseen, päädyttiin purkamaan ravintolan takaosan sauna. Ja kun remontin päätyttyä viereinen liiketila vapautui yllättäen, tarttui Konttorin väki tilaisuuteensa ja remonttimiehet lekaan.
Tiiliseinien kaatamisen ja saunan purkamisen myötä lisää tilaa tuli kaikkiaan 60 asiakaspaikan verran. Hannulan mukaan enemmän tarvittaisiin silti. Lisätilat kuitenkin mukautuvat ja vastaavat monenlaisiin tarpeisiin esimerkiksi kokouksia ja tastingejä ajatellen.
Konttorissa järjestetään sekä kaikille avoimia teemoitettuja panimovieraiden tastingejä että yksityisiä maistelutilaisuuksia ennakkotilauksesta.
Lähde: Restbar Group 6.2.2025
Kommentit
Lähetä kommentti