Lähiruokateko-palkinto Ease Organic Oy:lle
![]() |
Ease Organic Oy:n yrittäjät Antti ja Elina Vauhkonen iloitsevat Vuoden lähiruokateko 2025 -palkinnosta. Kuva: Antti ja Elina Vauhkonen |
Vuoden lähiruokateko -palkinto on myönnetty Mikkelin Haukivuorella toimivalle perheyritykselle Ease Organic, joka tarjoaa helposti käytettäviä ja sujuvasti saatavilla olevia luomuvihannestuotteita. 5000 euron arvoinen palkinto luovutettiin Lähiruoka & luomu -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.
Ease Organic tekee tiivistä yhteistyötä
paikallisten viljelijöiden kanssa toimittaen tuoreita luomuvihanneksia suoraan
ravintoloihin ja kuluttajille Etelä-Savossa. Yrityksen missiona on tarjota
helppokäyttöisiä luomutuotteita ja edistää luomuvihannesten käyttöä niin
kotikeittiöissä kuin ravintoloissa. He tekevät myös pakkaamo- ja
kuorimopalveluita muille viljelijöille.
“Myymme ja markkinoimme Haukivuoren luomuvihanneksia kuluttajapakkauksissa
kauppoihin Etelä-Savossa sekä jalostettuina tuotteina lähialueen tukkuihin
horeca-asiakkaille. Uutena tuotteena tarjoamme pakastekuivattuja
luomuvihanneksia, jotka tuovat helppoutta ja inspiraatiota ruoanlaittoon sekä
toimivat kätevänä kotivarana ympäri vuoden”, sanovat Ease Organic Oy:n
yrittäjät Antti ja Elina Vauhkonen.
Pakastekuivatuissa vihanneksissa aromit ja ravintoaineet ovat tallella ja tuote
helposti käytettävissä ilman pilkkomista.
Tulevaisuuden luomuruokaa jokaisen lautaselle
Ease Organic haluaa nostaa tekemisessään entistä enemmän esille raaka-aineen
alkuperää sekä viljelijöitä niiden takana. Yrityksen merkitys lähiseudulle ja
yhteiskunnallisesti on merkittävä, sillä he saattavat viljelijöitä yhteen,
ratkaisevat luomualan haasteita ja mahdollistavat luomuvihannesten käytön
kasvattamista.
“Lähiseudullamme Etelä-Savon luomumaakunnassa arvostetaan luomua, ja samalla
reseptillä voimme rokata myös muualle”, Vauhkoset kertovat.
Ease Organicsin pitkän aikavälin tavoitteisiin kuuluu vihannespakkaamon
perustaminen ja pakastekuivattujen tuotteiden tuotekehitys, jotka ovat nyt jo
toteutumassa. Tavoitteissa on myös entistä tiiviimpi ja laajempi yhteistyö
paikallisten tukkujen kanssa, jotta horeca-asiakkaiden on helpompi lisätä
luomuvihannesten käyttöä saatavuuden parantuessa myös logistisesti. Heidän
toiveenaan on, että tulevaisuudessa olisi pakastekuivattujen tuotteiden
verkkokauppa myös kuluttajille, jolloin tuoreen lähiluomun ilosanoma leviää yhä
useampaan ruokapöytään.
“Vuoden lähiruokateko -palkinto oli meille täysi yllätys ja tämä tuo aivan
uudenlaista intoa tekemiseen sekä tuntuu aivan uskomattomalta. Suuri kiitos
asiakkaille sekä viljelijöille, että saamme tehdä tätä työtä”, Antti ja Elina
sanovat kiitollisina.
Vuoden lähiruokateko 2025 -palkinnonsaajan valitsi Lähiruoka & luomu
-messujen kehitysryhmä puheenjohtajanaan erityisasiantuntija Kirsi Viljanen maa-
ja metsätalousministeriöstä. Kilpailun yhteydessä järjestettiin myös
yleisöäänestys, jonka voittajalle luovutettiin 1000 euron arvoinen palkinto.
Palkintorahat lahjoittaa Suomen Messusäätiö.
“Ease Organic on loistava esimerkki toimintojaan kehittävästä ja
tuotevalikoimaa laajentavasta lähiruokayrityksestä. Paikallisten viljelijöiden
yhteistyön ansiosta yritys toimittaa tuoreita lähellä tuotettuja
luomuvihanneksia suoraan ravintoloihin ja kuluttajille. Elina ja Antti ovat
tehneet esimerkillisesti vuosikausia ennakkoluulotonta ja määrätietoista työtä
luomu- ja lähiruoan tarjonnan eteen Mikkelissä ja sen lähialueella”, sanoo
raadin puheenjohtaja Viljanen.
Yleisöäänestyksen voitti rovaniemeläinen Laten Kala Oy
Laten Kalan on perustanut ammattikalastaja ja lähiruoan puolestapuhuja Lauri
Sillanpää. Laten Kala kehittää uusia kotimaisia kalatuotteita, kuten
järvikalakäristystä, ja tavoittelee oman tuotantolaitoksen rakentamista. Yritys
panostaa aktiivisesti ympäristöystävällisyyteen ja haluaa muuttaa suomalaisten
asenteita kotimaista kalaa kohtaan. Laten Kala toimittaa tuotteita kuluttajien
lisäksi myös ravintoloihin ja suurtalouskeittiöihin. Erityisen tyytyväisiä
monipuoliset asiakkaat ovat olleet tuotteiden laatuun ja asiakaspalveluun
Palkinnot jaettiin Lähiruoka & luomu -messuilla Helsingin Messukeskuksessa
torstaina 27.3. Kuvia palkintojenjakotilaisuudesta median käyttöön
Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com
to 27.3. klo 11.00 alkaen.
Lähiruoka & luomu -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa
27.3.–30.3. samaan aikaan Kevätmessujen ja Golfmessujen (avoinna pe–su) kanssa.
www.lahiruokaluomu.fi,
#lähiruokateko2025 #lähiruokaluomu2025
Lähde: Messukeskus 27.3.2025
Kommentit
Lähetä kommentti