Kalaneuvoksen kirjolohipekonille kansainvälinen palkinto

Kalaneuvoksen innovatiivinen kirjolohipekoni on voittanut kansainvälisesti arvostetun Seafood Excellence Global -kilpailun Horeca-kategorian Barcelonassa.

 

Kalaneuvoksen kirjolohipekoni voitti arvostetun kansainvälisen palkinnon – ensimmäinen voitto Suomelle.

 

Kalaneuvoksen innovatiivinen kirjolohipekoni on voittanut kansainvälisesti arvostetun Seafood Excellence Global -kilpailun Horeca-kategorian Barcelonassa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen elintarviketuote voittaa tämän maailmanlaajuisen kilpailun.

Tämä on tuote kaikille pekonin ystäville – terveellinen ja vastuullisesti tuotettu vaihtoehto, kertoo Kalaneuvoksen tuote- ja markkinointijohtaja Juho Järvinen. Hänen mukaansa tuomaristo kehui kirjolohipekonia erityisesti sen ainutlaatuisuudesta heti palkinnonjaon jälkeen.

 

Kansainvälinen läpimurto suomalaiselle kala-alalle

Seafood Excellence Global on osa maailman suurinta kala-alan tapahtumaa Seafood Expo Globalia, joka kokoaa vuosittain kymmeniä tuhansia alan ostajia, asiantuntijoita ja toimijoita yli 150 maasta. Tänä vuonna kilpailussa oli mukana 40 finalistia 15 eri maasta.

Voitto on merkittävä tunnustus paitsi Kalaneuvokselle myös koko suomalaiselle kala- ja elintarvikealalle.

Tämä palkinto on koko Suomen yhteinen voitto. Se kertoo siitä, että suomalainen osaaminen ja ruokainnovaatio voivat kilpailla menestyksekkäästi maailman huipulla, Järvinen sanoo.

 

Kotimainen menestystarina

Kirjolohipekoni on herättänyt laajaa kiinnostusta myös Suomessa. Maaliskuussa se palkittiin Fastfood, Café & Restaurant Expo -messuilla sekä yleisön suosikkina että tulevaisuuden ruokatuotteena.

Kalaneuvoksen mukaan tuote vastaa kasvavaan tarpeeseen tuoda kala helpommin osaksi arjen aterioita.

Haluamme tehdä kalan syömisestä helpompaa ja houkuttelevampaa yhä useammalle, Järvinen toteaa.

 

Innovaatio, joka edistää kestävää ruokakulttuuria

Kirjolohipekoni sopii monipuolisesti erilaisiin ruokiin – esimerkiksi pitsaan, burgereihin ja aamiaiselle. Se tukee Kalaneuvoksen tavoitetta edistää kalan käyttöä arjessa, lisätä vastuullisesti kasvatetun kalan näkyvyyttä ja luoda uusia käyttötapoja kalan ympärille.

Tällaiset innovaatiot ovat ratkaisevassa roolissa, kun haluamme nostaa kalan asemaa modernina, terveellisenä ja ympäristöystävällisenä proteiininlähteenä, Järvinen summaa.

 

Lähde: Kalaneuvos 8.5.2025


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Dubai tarjoaa makeaa ja suolaista

Espoon Kivenlahteen kaksi uutta ravintolaa

Saarioinen luotetuin valmisruokamerkki -tutkimus