Tallink Silja tarjoaa pohjoismaisia makuja

Viisi tunnettua huippukokkia eri puolelta Viroa ovat luoneet fine dining -kokonaisuuden, joka pohjautuu kymmenien virolaisten pientuottajien laadukkaimpiin raaka-aineisiin.


 

Tallink Silja Linen syksyn Menu Nordic on ylistys virolaiselle keittiölle ja makumatka koko Viron halki. Viisi tunnettua huippukokkia eri puolelta Viroa ovat luoneet fine dining -kokonaisuuden, joka pohjautuu kymmenien virolaisten pientuottajien laadukkaimpiin raaka-aineisiin. Menu on saatavilla Silja Serenadella, Silja Symphonylla ja Baltic Queenilla 10.9.2025 alkaen maaliskuuhun 2026 asti.

Menu Nordicin ovat luoneet viisi virolaista huippukokkia: Koit Uustalu, Martin Meikas, Helena Vallimäe, Maru Metspalu sekä Taigo Lepik, joka toimii myös Viron keittiömestariliiton puheenjohtajana. Menun ytimessä ovat Viron luonnon moninaisuudesta kertovat luomuraaka-aineet, jotka on hankittu pieniltä paikallisilta tuottajilta. Yksi menun kohokohdista on samettinen valkohomejuusto. Kyseessä on herkkä, käsintehty juusto, jonka Etelä-Virossa sijaitseva pienmeijeri Luke valmistaa juuri tätä menua varten.

Menu Nordicin rinnalla tarjolla on menun vegaaninen versio, Menu Nordic Vegan, jonka on luonut vegaanikokki Maru Metspalu. Menu Nordic Vegan vie niin ikään makumatkalle Viroon ja heijastelee paikallisia ruokia, lapsuuden muistoja ja unohtumattomia kesiä. Menu on kietoutunut luontoon ja pienten tilojen tuotteisiin. Listalla loistavat Menu Nordicin tavoin paikalliset luomuraaka-aineet, kuten Saarenmaan katajanmarjasiirappi, Võrumaan sieniliemi sekä Märjamaan soijaliha. Kaikki annokset on luotu kestävän kehityksen periaatteilla, joten jokainen suupala on sekä vastuullinen että herkullinen.

”Tämän menuun kautta haluamme tuoda asiakkaillemme aidon elämyksen Viron monimuotoisista mauista ja perinteistä. On ollut upeaa nähdä, kuinka viisi virolaista keittiömestaria ovat yhdistäneet luovuutensa ja intohimonsa rakentaakseen kokonaisuuden, joka on yhtä aikaa perinteikäs ja rohkean moderni. Uskomme, että jokainen annos herättää tunteita ja vie asiakkaamme makumatkalle halki Viron maakuntien”, sanoo Tallink Gruppin Creative Head Chef Joonas Maunula.

Uusi Menu Nordic on tarjolla puolen vuoden ajan, ja menun pääsee nauttimaan Bon Vivant -ravintolassa Helsinki-Tukholma-reitin Silja Serenadella ja Silja Symphonylla sekä The Chef’s Kitchen -ravintolassa Tallinna-Tukholma-reitin Baltic Queenilla.

Menu Nordicin hinta on 89 €/henkilö ja suositusviineineen 136 €. Menu Nordic Veganin hinta on 82 €/henkilö ja suositusviineineen 129 €. Tallink Silja Linen Club One -kanta-asiakkaat saavat menusta -10 % alennuksen. Saatavilla on myös alkoholiton juomapaketti.

 MENU NORDIC

·    Lahemaan peura – makuja Pohjois-Viron metsistä

·    Pähkla-taimen – Saarenmaan puhtaasta lähdevedestä

·    Äntun kana – Viron sydämestä

·    Bretin juustot – valmistettu Etelä-Virossa tätä menua varten

·    Maa-artisokka ja omena – paratiisin jäätelö

MENU NORDIC VEGAN

·    Pavut ja porkkanat – Saarenmaan värit

·    Sieni ja juurekset – Võrumaan sienitaivas

·    Kevyesti graavattu soija – Raplamaan kultaiset sävyt

·    Vegaaniset juustot

·    Maa-artisokka ja omena – paratiisin jäätelö



 

 

Lähde:  Tallink Silja Oy 10.9.2025, kuvat: Tallink Silja Line/ Laura Oro

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Dubai tarjoaa makeaa ja suolaista

Espoon Kivenlahteen kaksi uutta ravintolaa

Saarioinen luotetuin valmisruokamerkki -tutkimus