Viking Linelle kausimenu huippukokilta

Kauden raaka-aineille kunniaa tekevän ruokalistan on suunnitellut Vuoden Kokki 2024 -kilpailun voittaja Simo Harrivaara.


 

Viking Linen laivojen à la carte -ravintoloissa pääsee tänä syksynä maistelemaan pohjoisen luonnon syyssatoa sekä kotimaista kuhaa, poroa ja ensimmäistä kertaa myös hanhea. Kauden raaka-aineille kunniaa tekevän ruokalistan on suunnitellut Vuoden Kokki 2024 -kilpailun voittaja Simo Harrivaara. Kaksi kuukautta tarjolla olevan elämyksen kruunaavat Vuoden Tarjoilija Janika Tiensuun viinisuositukset.

Vuoden Kokki Simo Harrivaara on saanut ensimmäistä kertaa kunnian suunnitella Viking Linen koko à la carte -listan. Aiempina vuosina Vuoden Kokki -kilpailun voittajat ovat laatineet Viking Linen à la carte -ravintoloihin oman nimikkomenunsa.

Simo Harrivaara toimii ruoka-alan yrittäjänä Hiiohoi-cateringyrityksessä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa ravintola Ventunossa sekä perustamassaan ravintola Sanchomessa. Vuonna 2022 hänet palkittiin PRO-gaalassa Vuoden keittiöpäällikkönä.

”Ruokafilosofiassani tärkeitä elementtejä ovat aina olleet satokausiajattelu, hävikin minimointi sekä läheltä tulevien raaka-aineiden suosiminen. Näillä periaatteilla lähdin rakentamaan myös Pure Nordic Tastes -menua yhdessä Viking Gloryn keittiöpäällikkö Oula Hännisen kanssa. Tässä ainutlaatuisessa yhteistyössä Viking Linen kanssa halusin nostaa parrasvaloihin parhaat kotimaiset raaka-aineet. Mukana on myös makuja, joita ei kovin usein pääse kokemaan, kuten hanhea, vuohenmaitoa sekä grillattua voita. On upeaa, että sain tehdä koko listan – näin pääsin miettimään, miten kokonaisuus soljuu yhteen”, Simo Harrivaara kertoo.

Alkuruokalistalle Simo Harrivaara valitsi muun muassa paahdettua maa-artisokkaa, grillattua perunarieskaa sekä naudanlihatartaria höyrysämpylän välissä. Pääruokia ovat ylikypsä kotimainen hanhi, kuha, yön yli haudutettu poro ja karamellisoidusta sipulista tehty tarte tatin sieniliemellä.

Jälkiruoissa Harrivaara hyödyntää syksyn marja- ja hedelmäsadon raikkaita makuja. Listalla on muun muassa supisuomalaista vispipuuroa kotimaisista omenoista, kaneli-omenasorbettia, kuusenkerkkäkinuskia ja omenamarenkia.

Viinisuositukset Pure Nordic Tastes -menulle laati Vuoden Tarjoilija Janika Tiensuu. Hänet on aiemmin palkittu myös Vuoden Sommelier -tittelillä.

”Halusimme à la carte -ravintoloidemme syysmenusta saumattoman kokonaisuuden, jossa jokainen annos tukee toisiaan – siksi annoimme ensimmäistä kertaa ikinä Vuoden Kokille koko listan suunnittelun. Kun sitten pääsimme maistelemaan Simon ja Janikan suunnitelmat, olimme todella tyytyväisiä päätökseemme. Nyt ovat kaikki maut tikissä!”, Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholm sanoo.

Viking Line on ollut Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuorganisaation yhteistyökumppani vuodesta 2018 saakka.

”Tukemalla Vuoden Kokki -kilpailua viemme koko suomalaista ruokakulttuuria eteenpäin. Olemme ylpeinä mukana nostamassa esiin taitavia suomalaisia ravintola-alan ammattilaisia – ja samalla tietysti pääsemme hemmottelemaan asiakkaitamme eksklusiivisilla ruokaelämyksillä”, Janne Lindholm sanoo.

Vuoden Kokki -menu on tarjolla 17.9.–12.11. Viking Glorylla, Viking Gracella, Viking Gabriellalla ja Viking Cinderellalla. Pääruokien hinnat ovat 26–33 euroa. 

Vuoden Kokki -menu Viking Linen laivoilla 17.9.–12.11.2025

Alkuruoat

·    Paahdettua maa-artisokkaa, tillillä maustettua hapankermaa, muikunmätiä ja säilöttyä valkoherukkaa 12 €

·    Grillattu perunarieska, savustetussa voissa kypsennettyä punajuurta, kotimaista juustoa ja lehtikaalia 13 €

·    Naudanlihatartar, rapeaksi paistettu höyrysämpylä, hunajasinappia ja graavattua keltuaista 14 €

·    Muikkua boquerones, kurkku-omenalientä, rapeaa perunaa ja keltuaiskreemiä 13 €

Pääruoat

·    Karamellisoitu sipuli -tarte tatin, sienilientä, karhunlaukkaöljyä ja tuoreyrttisalaattia 26 €

·    Ylikypsää kotimaista hanhea, karamellisoitua kermaa, kauden kaalia ja kuivattua karviaista 33 €

·    Kuhaa à la Vuoden Kokki, grillattua voita, piparjuuriperunaa ja pikkelöityjä sieniä 29 €

·    Yön yli haudutettua kotimaista poroa, suolattua puolukkaa, kuivattua poron sydäntä ja perunavaahtoa 31 €

Jälkiruoat

·    Vuohenmaitovanukas, paahdettua kauraa, marinoitua tyrniä ja rosmariini-tyrnilientä 12 €

·    Mustaherukkaparfait, karamellisoitua ruista, mustaherukkalientä ja tummaa suklaata 13 €

·    Vispipuuro kotimaisista omenoista, kaneli-omenasorbettia, kuusenkerkkäkinuskia ja omenamarenkia 13 €

·    Juustoja, timjamilla maustettua mustikkaa, siemennäkkileipää ja kotimaista päärynää 12 €

 

 

Viking Linen laivojen à la carte -ravintoloissa pääsee tänä syksynä maistelemaan pohjoisen luonnon syyssatoa sekä kotimaista kuhaa, poroa ja ensimmäistä kertaa myös hanhea.


 

Lähde: Viking Line Abp 4.9.2025

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Dubai tarjoaa makeaa ja suolaista

Espoon Kivenlahteen kaksi uutta ravintolaa

Saarioinen luotetuin valmisruokamerkki -tutkimus